Yulaflı Peynirli Poğaça Tarifi
Malzeme:
5-6 dal dereotu
1 diş sarımsak
2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
yarım çay kaşığı Karabiber
Üzeri için :
yarım çay bardağı çörekotu
hamuru için
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı deniz tuzu
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı Teremyağ
1 çay kaşığı karbonat
yarım çay kaşığı krem tartar
Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Harc için dereotunu incecik kıyıp sarımsağı dövün. Beyaz peynir ve karabiberle karıştırıp kenara alın. Hamur için unun ortasını havuz biçiminde açın. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Keten tohumu yoğurt zeytinyağı tuz 1 yumurta 1 yumurta akı tereyağı karbonat ve krem tartarı unun ortasına koyup yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bastırarak daire biçiminde açın. Yarısına peynirli harç koyup diğer yarısını üstüne kapatın. Hamurun kenarlarını bastırarak kapatın. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörekotu serpiştirin. Fırında 30 dakika kadar pişirin.
Malzeme:
5-6 dal dereotu
1 diş sarımsak
2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
yarım çay kaşığı Karabiber
Üzeri için :
yarım çay bardağı çörekotu
hamuru için
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı deniz tuzu
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı Teremyağ
1 çay kaşığı karbonat
yarım çay kaşığı krem tartar
Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Harc için dereotunu incecik kıyıp sarımsağı dövün. Beyaz peynir ve karabiberle karıştırıp kenara alın. Hamur için unun ortasını havuz biçiminde açın. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Keten tohumu yoğurt zeytinyağı tuz 1 yumurta 1 yumurta akı tereyağı karbonat ve krem tartarı unun ortasına koyup yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp bastırarak daire biçiminde açın. Yarısına peynirli harç koyup diğer yarısını üstüne kapatın. Hamurun kenarlarını bastırarak kapatın. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörekotu serpiştirin. Fırında 30 dakika kadar pişirin.