Yüksek lisans, pedagojik formasyon, kpss, ales

Berossa

Kayıtlı Üye
başlık biraz değişik oldu ama :))))))))

ben sanat tarihi lisansı yapıyorum. amacım farklı üniversitede alese girip sosyoloji alanında tezli yüksek lisansı yapmak.

İş olarak sosyoloji alanımı kullanabilir miyim?(kpss, ales gibi sınavları geçip atanma için) lisans bölümüm farklı olduğu için sorun çıkartırlar mı?

Son düzenleme:
---> Yüksek lisans, pedagojik formasyon, kpss, ales

Merhaba Berossa, genelde aslolan lisansi hangi bolumde yaptiginizdir. Ancak istisnalari da olabiliyor. Bazen ilanlarda lisans duzeyinde sosyoloji bolumu mezunu olmak ya da sosyoloji alaninda yuksek lisans yapmis olmak denilebiliyor.Ornegin ilanlarda su sekilde soylenir: Lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak...Gibi.. Genelde lisans baz aliniyor ama kendi bolumunuz icin arastirin yine de tam olarak bilemiyorum ancak takip etmek gerekiyor, istisnalari olabiliyor.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri