` nazLı ..
Bayan Üye

Şiş kebap için malzemeler:
- 2 adet hazır yufka
- 250-300 gr kadar az yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 1 küçük havuç
- Bir tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- tuz
Domates sosu için
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarmısak
- Bir çay kaşığı kekik veya fesleğen
Resim, takriben 7% (600x452) ölçeklenmiştir. Orjinal boyutta (640x482) görmek için bu çubuğa tıklayın. Yeni bir pencerede açmak için resme tıklayın.

Sebzeli şiş kebapın yapılışı
- Sebzeleri ister kıyma makinasından geçirin
- İçine kıymayı
- Yufkanın birini serip
- Yarıya yakın kısmını katlayın. Uzun kısma köfte malzemesinden alıp şiş kebap kalınlığında yerleştirin.
- Kenar kısımları içe doğru katlayıp rulo yapın.
- iki parmak kalınlığında dilimleyip
- Kalan köfte ve diğer yufkayla da aynı işlemi uygulayın.
- Yağlanmış bir tepsiye dizin. Bir fırça yardımıyla köftelerin üzerini hafifçe yağlayın.
- 200 derecelik fırında yufkalar hafif kızarana kadar pişirin.
- 2 adet domatesi rendeleyin. Bir diş sarmısağı küçük doğrayın. Çok az sıvıyağla beraber suyunu çok çektirmeden pişirin. Kekik ve tuzunu atın.
- Tercihen arpa şehriyeli pilav veya makarnanın yanına alıp
- Diyette olanlar bu köfteyi yağsız pişirip sadece salata ve yoğurtlada yiyebilirler. Tek başına bile çok doyurucu bir köfte.