MALZEMELERİ(6 KİŞİLİK)
1 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu garnitür konserve
1 buçuk su bardağı et suyu
dereotu ve tuz
1 adet yufka
________
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri yıkayıp 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun.Garnitürü ekleyip,tuz ve suyu katın.15 dk kısık ateşle pişirin.Daha sonra pilavı ocaktan alın.İnce kıydığınız dereotunu ilave edin.15 dk demlenmeye bırakın.Ayrı bi yerde yağladığınız kalıba yufkayı serin.Üzerine pilavı koyun.yufkayı pilavın içine doğru kapatıp üzerine çok az yağ ve su sürün.200 derece fırında 30 dk üzeri kızarana dek pişirin.Daha sonra servis tabağına ters çevirip dilimleyip servis yapın.
afiyet olsun....
1 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu garnitür konserve
1 buçuk su bardağı et suyu
dereotu ve tuz
1 adet yufka
________
HAZIRLANIŞI
Pirinçleri yıkayıp 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun.Garnitürü ekleyip,tuz ve suyu katın.15 dk kısık ateşle pişirin.Daha sonra pilavı ocaktan alın.İnce kıydığınız dereotunu ilave edin.15 dk demlenmeye bırakın.Ayrı bi yerde yağladığınız kalıba yufkayı serin.Üzerine pilavı koyun.yufkayı pilavın içine doğru kapatıp üzerine çok az yağ ve su sürün.200 derece fırında 30 dk üzeri kızarana dek pişirin.Daha sonra servis tabağına ters çevirip dilimleyip servis yapın.
afiyet olsun....