YUFKA PİZZASI
Sos İçin:
- 5 yemek kaşığı ketçap,
- 2 diş sarımsak,
- Tuz, karabiber.
Malzemeler:
- 3 adet yufka,
- 2 yumurta,
- 1 çay bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı yoğurt,
- 4 yemek kaşığı tereyağ.
Üstü İçin:
- 3 adet sosis,
- ½ kangal sucuk,
- 100 gr kaşar peyniri,
- 3 adet domates,
- 1 çay kaşığı kekik,
- 3 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin,
- 3 adet sivri biber.
Yapılışı:Büyük bir kasede yumurta, erimiş tereyağ, süt ve yoğurdu iyice karıştırın. Yufkaların hepsini iri didikleyin. Hazırladığınız karışıma yufkaları katın karıştırın. Yağlanmış fırın kabına yayın. 20 derece ısıtılmış fırında 5 dakika bekletip alın. Sos için ketçap, tuz, karabiber, eritilmiş sarımsağı karıştırıp yufkaların üzerine sürün. Sosis, sucuk domatesleri halka şeklinde doğrayın. Kaşar peyniri rendeleyip sivri biberleri ince kıyın. Yufkaların üzerine malzemeleri yerleştirin. Üzerine kekik serpip 15 dakika fırınlayın. Malzemeler hafif kızarınca fırından alıp dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Sos İçin:
- 5 yemek kaşığı ketçap,
- 2 diş sarımsak,
- Tuz, karabiber.
Malzemeler:
- 3 adet yufka,
- 2 yumurta,
- 1 çay bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı yoğurt,
- 4 yemek kaşığı tereyağ.
Üstü İçin:
- 3 adet sosis,
- ½ kangal sucuk,
- 100 gr kaşar peyniri,
- 3 adet domates,
- 1 çay kaşığı kekik,
- 3 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin,
- 3 adet sivri biber.
Yapılışı:Büyük bir kasede yumurta, erimiş tereyağ, süt ve yoğurdu iyice karıştırın. Yufkaların hepsini iri didikleyin. Hazırladığınız karışıma yufkaları katın karıştırın. Yağlanmış fırın kabına yayın. 20 derece ısıtılmış fırında 5 dakika bekletip alın. Sos için ketçap, tuz, karabiber, eritilmiş sarımsağı karıştırıp yufkaların üzerine sürün. Sosis, sucuk domatesleri halka şeklinde doğrayın. Kaşar peyniri rendeleyip sivri biberleri ince kıyın. Yufkaların üzerine malzemeleri yerleştirin. Üzerine kekik serpip 15 dakika fırınlayın. Malzemeler hafif kızarınca fırından alıp dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun.