^shékér kıs^
Bayan Üye
MALZEMELER
1/2 çay k. tuz
1 diş sarımsak (dövülmüş)
400 g yoğurt
beyazbiber
Hazırlanış Şekli:
Yoğurdu yaklaşık 12 saat önce bir bez torbaya koyun.Torbayı en az 5-6 cm’lik yükseklik kalacak biçimde tercihen eviyenin üzerine asın. Böylece yoğurdun suyu eviyeye akacaktır.
Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp,sarımsak, tuz ve beyazbiberini ilave edin.
Koyu krema kıvamı alıncaya kadar azar azar su ekleyerek telle çırpın.Tuzunu ve biberini kontrol edin.Gerekirse tuz ve biber ilave edin
1/2 çay k. tuz
1 diş sarımsak (dövülmüş)
400 g yoğurt
beyazbiber
Hazırlanış Şekli:
Yoğurdu yaklaşık 12 saat önce bir bez torbaya koyun.Torbayı en az 5-6 cm’lik yükseklik kalacak biçimde tercihen eviyenin üzerine asın. Böylece yoğurdun suyu eviyeye akacaktır.
Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp,sarımsak, tuz ve beyazbiberini ilave edin.
Koyu krema kıvamı alıncaya kadar azar azar su ekleyerek telle çırpın.Tuzunu ve biberini kontrol edin.Gerekirse tuz ve biber ilave edin