yoğurt tatlısı

afill_mickey

Bayan Üye
  • Hazırlık – Pişirme Süresi: 45 dakika
Malzemeler:

  • 1 su bardağı un (120 gr) 436 kcal
  • 1/ su bardağı light yoğurt 35 kcal
  • 1/2 su bardağı irmik (50 gr) 185 kcal
  • 2 yumurta 170 kcal
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu<LI class=listTit>Şerbeti için
  • 1 su bardağı canderel spoonful (10 yemek kaşığı, 10 gr) 38 kcal
  • 1 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • 3 kesme şeker (10 gr) 40 kcal
Hazırlanışı:

  • Yumurtaları bir kaba alıp, mikserle iyice köpürene kadar çırpın. Vanilya, yoğurt, un ve irmiği ilave edip çırpmaya devam edin. Kabartma tozunu ekledikten sonra çok kısa süre karıştırıp peçeteyle yağlanıp irmik serpilmiş tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp dilimleyin ve ılımaya bırakın.
  • Şerbet için tüm malzemeleri bir tencerede karıştırın, 15 dakika şerbet koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak şerbeti ılıyan tatlıya döküp birkaç saat dinlendirin. Hindistan cevizi serperek süsleyebilirsiniz.
1 Porsiyon miktarı

  • 1 dilim (tarifin 1/8'i)
1 Porsiyonun değişim karşılığı

  • 1 dilim ekmek - 1 meyve
1 Porsiyonun kalorisi

  • 113 kalori
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst