Yoğurt soslu armut

İnci

1907
Prenses
KAÇ KİŞİLİK: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


1 armut

125 gr süzme yoğurt

1 çay kaşığı bal

1 tatlı kaşığı iri çekilmiş fındık

1 çay kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı

1 tutam tarçın

1 tutam safran

1 kahve fincanı su

Hazırlanışı:
* Armudu soyup boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce ince dilimleyip küçük bir tavaya alın. Safranı suda eritip armutlara ekleyin. Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

* Yoğurdu bir kapta balla karıştırıp servis kâsesine alın.

* Armut dilimlerini yoğurdun üzerine yerleştirin. Pişme suyundan 2-3 kaşık üzerine gezdirin. Çekilmiş fındık ve antepfıstığı serpiştirip servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst