Yiyeceklerle hafızayı güçlendirmek mümkün

ParadokS

Kayıtlı Üye
Genç-yaşlı birçok kişinin ortak derdi olan unutkanlıkla mücadelede bazı gıdalar öne çıkıyor. Antioksidan içerikli meyve-sebzeleri öneren uzmanlar, hafıza güçlendiren besinleri ise şöyle sıralıyor...

CEVİZ: Her gün ceviz yenilmesi, hafızayı canlı tutmaktadır. Görüntü olarak da beyni andıran bir özellik taşıması, dikkat çekicidir. Konsantrasyon güçlüğü için etkilidir.

NAR SUYU: Hücre yapısını bozan serbest radikallere karşı etkili koruma sağlar. Nur suyu antioksidan etkisiyle de beyin hücrelerini korur.

ÜZÜM: Özellikle kurutulmuş üzüm hafızayı kuvvetlendirir. Unutkanlık için her gün yenilmelidir.

YEŞİL ÇAY: Konsantrasyonu arttıran yeşil çay, antioksidan özelliğiyle beyni ve diğer organları korur. Yeşil çay taze demlemeli ve sıcak ya da soğuk olarak içilmeli.

KARANFİL: Çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde hafızayı kuvvetlendiriyor, zihni açıcı ve unutkanlığı geçirici etki gösteriyor. Bu çay, kalp çarpıntısına iyi geliyor.

KIRMIZI BİBER: Özellikle acı biber hafızayı kuvvetlendirdiği gibi soğuk algınlığında meydana gelen ağrıların giderilmesini de sağlar.

SOĞAN: Beyinsel faaliyetleri artırır. Zihin yorgunluğuna iyi gelir. Vücut direncini güçlendirirken, damar sertliği, grip, astım ve soğuk algınlığına karşı vücudu korur.

BİBERİYE: Dolaşım sistemini düzenleyici ve zihin açıcı etkisi bulunuyor.

DOMATES: Likopen, domateste bulunan güçlü bir antioksidandır ve özellikle serbest radikallerin neden olduğu hücre tahribatına karşı koruma sağlar.

KEREVİZ: Unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderir. Şeker, yüksek tansiyon ve romatizmada da faydalıdır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst