Yine sınıfta kaldık

ultra_merve

Bayan Üye
Türkiye dünyanın en iyi ülkeleri sıralamasında 52’nci ..

Newsweek bu haftaki sayısını dünya ülkelerine ayırdı. 100 ülkenin eğitim, sağlık, siyasi ortam, ekonomi ve yaşam kalitesi gibi kriterlere göre değerlendirildiği listede Türkiye aldığı 63 puanla 52’nci sırada yer buldu.

Milli zenginliklerin ve dünya düzeninin değişmekte olduğu 21’inci yüzyılda Newsweek son sayısını ülkelere ayırdı. 100 ülkenin dahil olduğu araştırmada eğitim, sağlık, yaşam kalitesi, ekonomik rekabet ve siyasi ortam kriterlerine göre değerlendirme yapıldı. Uluslararası birçok önemli bilim adamı ve kurumdan destek alan Newsweek en iyi ülkeleri sıraladı. Nobel Ödüllü Joseph Stiglitz’in liderliğinde yapılan araştırma sonucunda dünya piyasasına büyük etkisi olan Çin, Brezilya ve Türkiye gibi büyük ülkeler Slovenya ve Estonya gibi ülkelerin gerisinde kaldı. Finlandiya, İsviçre ve İsveç’in ilk üç sırayı paylaştığı listede Türkiye beş farklı kategorinin toplamında 63 puanla 52’nci sıraya oturdu. Listede son sırayı ise Burkina Faso, Nijerya ve Kamerun aldı.

Türkiye eğitimde 53., sağlıkta 42.

Yüzde 87’lik okur-yazarlık oranıyla eğitim alanında 53’üncü sırada olan Türkiye, 66 yıllık ortalama yaşam süresiyle sağlık kategorisinde 42’nci oldu. ABD menşeili sivil toplum örgütü Freedom House’un değerlendirmesi ve siyasi istikrarın incelendiği siyasi ortam kriterinde Türkiye 100 ülke arasından 64’üncü olarak Malezya ve Paraguay’ın gerisinde kaldı. Ekonomik büyüme ve gayri safi milli hasılat gibi verilerin incelendiği bölümde ise Türkiye topladığı 39 puanla 68’inci oldu. Türkiye, yaşam kalitesinde 58’inci oldu.

Dünyanın en iyi 10 ülkesi

1- Finlandiya

2- İsviçre

3- İsveç

4- Avustralya

5- Lüksemburg

6- Norveç

7- Kanada

8- Hollanda

9- Japonya

10- Danimarka

Her alanın birincileri

- Eğitim: Finlandiya

- Sağlık: Japonya

- Yaşam kalitesi: Norveç

- Ekonomi: Singapur

- Siyasi ortam: İsveç

VATAN

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri