Yılın son derbisi... Yılın derbisi...

Görünmezadam

Kayıtlı Üye
Derbi gibi derbi oynandı Kadıköy'de... Gol yağmuruna dönen ilk yarıyı Beşiktaş 3-2 önde kapatırken, nefes kesen ikinci yarının ardından tabelada 3-3 yazıyordu. Derbide Meireles ve Necip Uysal kırmızı kartla oyundan atıldı.
Derbinin ilk dakikalarında iki takım da topun kontrolünü ele geçirmekte zorlandı.

Karşılıklı top kayıplarının ardından ilk tehlike Fenerbahçe'den geldi. 7. dakikada Meireles, Dirk Kuyt'ı savunmanın arkasına kaçırdı ancak kaleci Tolga Zengin hızlı davrandı ve Kuyt'ın önünde topu kontrol etti.

Derbide eşitliğin bozulması ise fazla uzun sürmedi. Hugo Almeida'nın uzun pasına sol taraftan hareketlenen Olcay Şahan, çok şık bir çalımla Gökhan Gönül'ü oyundan düşürdü. Volkan'la karşı karşıya durumda köşeye net bir vuruş yapan Olcay, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe'nin bu gole cevabı da gecikmedi. Bu kez Caner Erkin'in uzun pasıyla başlayan atakta, Moussa Sow çok iyi kontrol edip kaleyi düşündü. Sow'un sert şutu Tolga Zengin'den dönerken, bu topu tamamlayan Emmanuel Emenike, skoru 1-1'e getirdi.
reklam

Beraberlik golünden sonra Fenerbahçe tempoyu çok artırdı. Önce 20'nci dakikada Beşiktaş savunmasının arkasına sarkan Emenike, karşı karşıya durumda köşeye bıraktı ancak Tolga parmaklarıyla kornere çeldi. Daha sonra 22'nci dakikada ise Fernandes'in hatasında topu önünde bulan Mehmet Topal, müsait durumda üstten auta yolladı.

Derbide 30. dakikaya girene kadar Beşiktaş savunması, çıkarken çok önemli pas hataları yaptı ancak Fenerbahçe'nin hücum oyuncuları bu fırsatlarda tehlike yaratamadı.

Mücadelenin 30. dakikasında ise maçın kırılma anlarından birisi yaşandı. Meireles'in Veli Kavlak'a yaptığı müdahalenin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ancak bu karttan 7 dakika sonra Fenerbahçe'nin üstünlük golü geldi.

Alper Potuk'un ara pasına hareketlenen Emenike, müsait durumdaki Moussa Sow'a bıraktı. Sow da boş kaleye topu göndererek, 37'de takımını derbide 2-1 öne geçirdi.

Fakat derbinin ilk yarısında tempo düşmedi. Fenerbahçe'nin golüne cevap vermek isteyen konuk takım Beşiktaş, 43. dakikada beraberliği sağladı. Oğuzhan'ın pasıyla hareketlenen Veli Kavlak, Hugo Almeida'nın önüne bıraktı. Almeida da çok şık bir vuruşla Volkan Demirel'i avladı ve skoru 2-2'ye taşıdı.

Çılgın derbinin ilk yarısının sonunda Beşiktaş öne geçmeyi başardı. Almeida ile Gökhan Töre'nin verkaçları sonrasında topla buluşan Oğuzhan, sağ çaprazdaki Almeida'ya bıraktı. Portekizli golcü de çok sert vurdu ve takımını 3-2 öne geçirdi. Maçın ilk yarısı da bu sonuçla tamamlandı.

Mücadelenin ikinci yarısına ise Fenerbahçe'nin yakaladığı gol pozisyonları ile başlandı. Önce 49'da Bruno Alves'in etkili frikiğini çıkaran Tolga Zengin, 58'de ise Kuyt'ın yüzde yüzlük gol vuruşunu ayaklarıyla çıkarıp kalesinde devleşti.

63 ve 66. dakikalarda ise Fenerbahçeli oyuncuların Beşiktaş ağlarına gönderdiği toplar gol değeri kazandı. Önce Sow'un pozisyonunda ofsayt, Emenike ile Tolga Zengin'in ikili mücadelesinde ise faul kararı verildi.

Maçın 69. dakikasında Beşiktaş'ta 10 kişi kaldı. Taç çizgisinde Caner'i çeken Necip Uysal, ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu dakikadan sonra Fenerbahçe baskısı, daha da arttı. 77. dakikada sağ kanattan Caner'in kullandığı serbest vuruşta Kuyt'un üzerinden atlatığı top, Tolga Zengin'in yüzünden döndü ve yüzde yüzlük gol tehlikesi Beşiktaş savunması tarafından uzaklaştırıldı.

Sar-lacivertliler'in baskısı da 83'üncü dakikada sonuç verdi. Caner Erkin, kulladığı kornerin dönüşünde yeniden topla buluştu ve ceza sahasına ortaladı. Oraya arka taraftan iyi gelen Dirk Kuyt, yaptığı kafa vuruşuyla skora 3-3'lük dengeyi getirdi.

Son dakikalarda ise Beşiktaşlı oyuncular, yakaladığı kontra atakları değerlerimedi ve nefesleri kesen derdi 3-3'lük eşitlikle sona erdi.

---> Yılın son derbisi... Yılın derbisi...

futbolun katili Türk hakemleri . Yemin ederim ki beşiktaş bu maçı 11 kişi bitirmeyecek dedim ve cümlem bitmeden cüneyt hoca 1.side ucuz olmak kaydıyla şaka gibi bir pozisyonda necip i oyun dışı bıraktı. . Alves denen insanlık yoksunu yaratık. oguzhan ın ayagına net bir şekilde bastı kartı bırakın faul bile yok. aynı şahsiyetsiz Ersan gülüm e açık bir şekilde dirsek attı yine birşey yok..Mottanın eline çarpan topta penaltı bekleyen fenerbahçelilere sadece gülüyorum. adam kollarını baglamıs önüne almıs daha ne yapsın kolunumu kessin. ondan önce Mustafa pektemek in el pozisyonuna penaltı verebilirdi. bariz elle oynama vardi ama vermedi. o kadar hatanın üstüne birde fenerbahceye penaltı çalıp kendini apaçık belli etmemeye çalşsada bu gece rengin belliydi cüneyt hoca. tek eksik , sarı lacivert formanı evde unutmuşsun

Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 3

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Meireles, Mehmet Topal, Alper Potuk, Kuyt, Sow, Emenike

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Ersan Adem Gülüm, Sivok, Hutchinson, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup, Fernandes, Olcay Şahan, Almeida

Goller: Dk. 9 Olcay Şahan, Dk. 43 ve 45+1 Almeida (Beşiktaş), Dk. 12 Emenike, Dk. 37 Sow, Dk. 83 Kuyt (Fenerbahçe)

Kırmızı kartlar: Dk. 30 Meireles (Fenerbahçe), Dk. 69 Necip (Beşiktaş)

futbolun katili Türk hakemleri . Yemin ederim ki beşiktaş bu maçı 11 kişi bitirmeyecek dedim ve cümlem bitmeden cüneyt hoca 1.side ucuz olmak kaydıyla şaka gibi bir pozisyonda necip i oyun dışı bıraktı. . Alves denen insanlık yoksunu yaratık. oguzhan ın ayagına net bir şekilde bastı kartı bırakın faul bile yok. aynı şahsiyetsiz Ersan gülüm e açık bir şekilde dirsek attı yine birşey yok..Mottanın eline çarpan topta penaltı bekleyen fenerbahçelilere sadece gülüyorum. adam kollarını baglamıs önüne almıs daha ne yapsın kolunumu kessin. ondan önce Mustafa pektemek in el pozisyonuna penaltı verebilirdi. bariz elle oynama vardi ama vermedi. o kadar hatanın üstüne birde fenerbahceye penaltı çalıp kendini apaçık belli etmemeye çalşsada bu gece rengin belliydi cüneyt hoca. tek eksik , sarı lacivert formanı evde unutmuşsun

BJKlı oyuncular 2. yarı sahada yoktuk diyor, Fenerbahçe sonuna kadar mücadele ediyor, sen çıkmış hakem hatasından bahsediyorsun. E pes yani :D
Şu maçta bari konuşmayalım arkadaşlar, sahadaki mücadele ortada..

bjklı oyuncular 2. Yarı sahada yoktuk diyor, fenerbahçe sonuna kadar mücadele ediyor, sen çıkmış hakem hatasından bahsediyorsun. E pes yani :d
şu maçta bari konuşmayalım arkadaşlar, sahadaki mücadele ortada..

sahadaki mücadeleyi takdir ederim. Ona diyecek birşey yok. Dediklerinin hepsine katılıyorum. Ama bu bariz hakem hatalarını ki sonuca direkt etki eden hakem hatalarını es geçecegimiz anlamına gelmez

sahadaki mücadeleyi takdir ederim. Ona diyecek birşey yok. Dediklerinin hepsine katılıyorum. Ama bu bariz hakem hatalarını ki sonuca direkt etki eden hakem hatalarını es geçecegimiz anlamına gelmez

Ama bak, adı üstünde hata. Geçti gitti ne kadar itiraz edersek edelim değişmeyecek sonuç. Kaldı ki her maç sonunda konuşuluyor hakem hataları ben konuşulacak konu bulamadıklarına bağlıyorum. Ama bu maç son yılların en güzel derbisi, mücadelesi var ortada. Şahsen bu maç için ne kadar hakem hatası varsa da kabul etmiyorum. Vay be demek ki isteyince 90 dakika tempo düşürülmeden oynanıyormuş diyorum.

ama bak, adı üstünde hata. Geçti gitti ne kadar itiraz edersek edelim değişmeyecek sonuç. Kaldı ki her maç sonunda konuşuluyor hakem hataları ben konuşulacak konu bulamadıklarına bağlıyorum. Ama bu maç son yılların en güzel derbisi, mücadelesi var ortada. şahsen bu maç için ne kadar hakem hatası varsa da kabul etmiyorum. Vay be demek ki isteyince 90 dakika tempo düşürülmeden oynanıyormuş diyorum.

çok güzel anlatıyorsun. Gerçekten anlıyorum. Dogru. Heyecanlı ve zevkli bi mactı. Izlemeye degdi. Bu gece futbol zevkini aldık. Futbola doyduk. Evet dedign gibi ortada bi emek var mücadele var. Seyirci açısından iyiydi güzeldi de orada sahadaki futbolcuların emekleri çalındı. Emeklerinin karsılıgını alamadılar. Bu hatalar tabiki konusulacak. Ne demek ya hataları kabul etmemek görmezden gelmek. Bunu ciddi söyledigini düsünmüyorum ve ben isterdimki hakem hataları bu güzel gecenin önüne geçmesin ama ne yazıkki herzamanki gibi geçti . Ayrıca maç öncesi tolganın annesine geçmiş olsun pankartı açıpta maç boyuncada aynı annesine küfür edern bir grup fenerbahçe tarftarınada bravo diyorum. Kendilerine yakıışanı yaptılar. Goller ve skordan ibaret degil futbol.söyle bunlar konusulmycakta ne konusulcak ?

Avrupa'nın en iyi hakemlerinden biri yönetti maçı ! Daha ne bekliyorsunuz ki ? Kim yönetsin maçı ? Bu tempoda ki maçı bir başka hakem yönetse maç bitmezdi bile belki... İnsaf...

güzel maçtı tebrik ederim Fenerbahçem,Beşiktaş ;)

Tek cevabım ; Fenerbahçe 2 puan kaybederken Beşiktaş 1 puan kazandı. Kesinlikle fenerbahçemizin hakkını yediler.

çok güzel anlatıyorsun. Gerçekten anlıyorum. Dogru. Heyecanlı ve zevkli bi mactı. Izlemeye degdi. Bu gece futbol zevkini aldık. Futbola doyduk. Evet dedign gibi ortada bi emek var mücadele var. Seyirci açısından iyiydi güzeldi de orada sahadaki futbolcuların emekleri çalındı. Emeklerinin karsılıgını alamadılar. Bu hatalar tabiki konusulacak. Ne demek ya hataları kabul etmemek görmezden gelmek. Bunu ciddi söyledigini düsünmüyorum ve ben isterdimki hakem hataları bu güzel gecenin önüne geçmesin ama ne yazıkki herzamanki gibi geçti . Ayrıca maç öncesi tolganın annesine geçmiş olsun pankartı açıpta maç boyuncada aynı annesine küfür edern bir grup fenerbahçe tarftarınada bravo diyorum. Kendilerine yakıışanı yaptılar. Goller ve skordan ibaret degil futbol.söyle bunlar konusulmycakta ne konusulcak ?

Kusura bakma da senden başka bunları konuşan yok farkındaysan, holiganlığı bi kenara bırak da tarafsız yaklaş. Her iki taraf adına da yapılan hatalar var verilmeyen fauller devam ettirilen pozisyonlar kartlar falan.. Bu maç için hakem hatalarının bu maçın önüne geçmesini istemiyorum. O yüzden kabul etmiyorum hakem hatalarını derken ciddiydim. Gerçekten 3 ihtimalli bir maçtı.
Ayrıca o stadda 55 bin kişi vardı. Beş parmağın bile aynı değilken sen gelmiş küfredenler diyorsun.. Tolga ben bu centilmenliği unutmam derken maç sonunda sen neyin kafasını yaşıyorsun :D
Hakem hataları ve küfür her daim olan bir şey. Bu maç için hiç birini görmüyorum ve şu an o futbolun üzerine bunları konuştuğumuza inanamıyorum. Alışkanlık yaptı sanırım :deli:

Kusura bakma da senden başka bunları konuşan yok farkındaysan, holiganlığı bi kenara bırak da tarafsız yaklaş. Her iki taraf adına da yapılan hatalar var verilmeyen fauller devam ettirilen pozisyonlar kartlar falan.. Bu maç için hakem hatalarının bu maçın önüne geçmesini istemiyorum. O yüzden kabul etmiyorum hakem hatalarını derken ciddiydim. Gerçekten 3 ihtimalli bir maçtı.
Ayrıca o stadda 55 bin kişi vardı. Beş parmağın bile aynı değilken sen gelmiş küfredenler diyorsun.. Tolga ben bu centilmenliği unutmam derken maç sonunda sen neyin kafasını yaşıyorsun :D
Hakem hataları ve küfür her daim olan bir şey. Bu maç için hiç birini görmüyorum ve şu an o futbolun üzerine bunları konuştuğumuza inanamıyorum. Alışkanlık yaptı sanırım :deli:

öncelikle. söylediklerimi tekrar okumanı ve anlamaya çalışmanı tavsiye ediyor ve umuyorum.senden başka bunları konusan yok derkende sen hangi toplulukla kıyaslıyosun forum topluluguyla mı ? yoksa futbol kamuoyuyla mı ?. evet her 2 taraf içinde hatalar yapıldı lakin bunların arasındak uçurumu görmemek içiin. uyumak lazım ki bazı kesimler .bazı kesimler uyumaya devam ediyor. ne demek istedgimi anladıgını umuyorum. Neyin kafasını yaşıyosun fln filan sakin ol bi kaf yaşadıgım yok düsüncelerimden ziyade görünmeyenleri yada görülmek istemeyenleri anlatmaya çalışıyorum. bi kere şu zihniyeti degiştirmemiz lazım. nasıl olsa hata her zaman olan bişey. Her zaman yerine zaman zaman olmasını tercih ederdim. fakat haklısın burda da sana katlıyorum her zaman yapılan hatalar ;) nasıl olsa sesimizi çıkaramıyoruz. ve hatalar olmaya devam ediyo ve sonuç degişmiyo.. Fenerbahçeli taraftarlara gelince , orada 55 bin kişiyi kasttetigimi düşünmüyorsundur herhalde . Tekrar okursan şayet bir grup fenerbahçe tarftarı dedigimi anlarsın....

öncelikle. söylediklerimi tekrar okumanı ve anlamaya çalışmanı tavsiye ediyor ve umuyorum.senden başka bunları konusan yok derkende sen hangi toplulukla kıyaslıyosun forum topluluguyla mı ? yoksa futbol kamuoyuyla mı ?. evet her 2 taraf içinde hatalar yapıldı lakin bunların arasındak uçurumu görmemek içiin. uyumak lazım ki bazı kesimler .bazı kesimler uyumaya devam ediyor. ne demek istedgimi anladıgını umuyorum. Neyin kafasını yaşıyosun fln filan sakin ol bi kaf yaşadıgım yok düsüncelerimden ziyade görünmeyenleri yada görülmek istemeyenleri anlatmaya çalışıyorum. bi kere şu zihniyeti degiştirmemiz lazım. nasıl olsa hata her zaman olan bişey. Her zaman yerine zaman zaman olmasını tercih ederdim. fakat haklısın burda da sana katlıyorum her zaman yapılan hatalar ;) nasıl olsa sesimizi çıkaramıyoruz. ve hatalar olmaya devam ediyo ve sonuç degişmiyo.. Fenerbahçeli taraftarlara gelince , orada 55 bin kişiyi kasttetigimi düşünmüyorsundur herhalde . Tekrar okursan şayet bir grup fenerbahçe tarftarı dedigimi anlarsın....

Tek seferde anladım merak etme, ben de sana yorumları baştan sona okumanı tavsiye ederim anlarsın anlamazsın orası benim sorunum değil.
Olayların içinde bulunulan duruma göre değerlendirilmesi taraftarı olduğumdan tartışılan konu başlığını kastetmiştim. Bi dahakine kast edilen kitleyi belirtmeye dikkat ederim.
Şu yazdıklarınla kendi kendinle çeliştiğini umarım görürsün. Diyorsun ki her maç sonunda konuşuyoruz (benim de dediğim gibi), şimdi de gelmiş uyanmamız lazım konuşulup düzelmesi lazım. Konuşularak düzeliyorsa yıllardır neden düzelmedi peki? Her maç sonunda biz bunları zaten konuşuyoruz. Programlarda tartışmalı pozisyonlar diye bölümler var.. Biz burada 10 kere izleyip öne sar geri sar oynat tekrar ver deyip en sonunda aaa evet hakem hatalı bi karar vermiş çok ayıp derken hakem orada saliseler içinde gelişen ve eğer şanslıysa bi sefer görebileceği bi pozisyonun hükmünü veriyor. O da şanslıysa yani. Bence marstan falan hakem getirilmeli sorunların tamamen çözülmesi için çünkü buradakiler insan ve sonuçta hepimiz hata yapıyoruz..

Gerçekçi olup olayları hem güzellikleriyle hem çirkinlikleriyle ele alman güzel ama bu maçta senin abarttığın kadar maçın önüne geçmedi hakem hataları. Başlıkta da dediği gibi yılın hatta son yılların en iyi derbisiydi. Rıdvan Dilmen hesabı ülke olarak kötünün iyisine alışmışız bence bu da kötünün en iyisiydi tadını çıkar, Fener şu futbolu oynadıktan sonra zaten şampiyon :)

Tek seferde anladım merak etme, ben de sana yorumları baştan sona okumanı tavsiye ederim anlarsın anlamazsın orası benim sorunum değil.
Olayların içinde bulunulan duruma göre değerlendirilmesi taraftarı olduğumdan tartışılan konu başlığını kastetmiştim. Bi dahakine kast edilen kitleyi belirtmeye dikkat ederim.
Şu yazdıklarınla kendi kendinle çeliştiğini umarım görürsün. Diyorsun ki her maç sonunda konuşuyoruz (benim de dediğim gibi), şimdi de gelmiş uyanmamız lazım konuşulup düzelmesi lazım. Konuşularak düzeliyorsa yıllardır neden düzelmedi peki? Her maç sonunda biz bunları zaten konuşuyoruz. Programlarda tartışmalı pozisyonlar diye bölümler var.. Biz burada 10 kere izleyip öne sar geri sar oynat tekrar ver deyip en sonunda aaa evet hakem hatalı bi karar vermiş çok ayıp derken hakem orada saliseler içinde gelişen ve eğer şanslıysa bi sefer görebileceği bi pozisyonun hükmünü veriyor. O da şanslıysa yani. Bence marstan falan hakem getirilmeli sorunların tamamen çözülmesi için çünkü buradakiler insan ve sonuçta hepimiz hata yapıyoruz..

Gerçekçi olup olayları hem güzellikleriyle hem çirkinlikleriyle ele alman güzel ama bu maçta senin abarttığın kadar maçın önüne geçmedi hakem hataları. Başlıkta da dediği gibi yılın hatta son yılların en iyi derbisiydi. Rıdvan Dilmen hesabı ülke olarak kötünün iyisine alışmışız bence bu da kötünün en iyisiydi tadını çıkar, Fener şu futbolu oynadıktan sonra zaten şampiyon :)

gerçekten ne dediysen hepsini anlıyorum. ve söyledigin herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp öyle cevap veriyodum en önemlisi her söyledigini dikkate alıp yanıtlamaya çalıştım sende dikkat e tmişsindir. fakat benim söylediklerime senin hakim olamaman anlayamaman yada anlamaya çalışmaman üzücü. o yüzden birşey demiyeeceğim.

gerçekten ne dediysen hepsini anlıyorum. ve söyledigin herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp öyle cevap veriyodum en önemlisi her söyledigini dikkate alıp yanıtlamaya çalıştım sende dikkat e tmişsindir. fakat benim söylediklerime senin hakim olamaman anlayamaman yada anlamaya çalışmaman üzücü. o yüzden birşey demiyeeceğim.

Yani kaale alıp cevapladığın için Allah razı olsun demem gerekiyor öyle mi :D

Ama ben 'hmm tmm' demeyi tercih ederim..

Yani kaale alıp cevapladığın için Allah razı olsun demem gerekiyor öyle mi :D

Ama ben 'hmm tmm' demeyi tercih ederim..

cevaplamak degil şuanda cevapladın ama şuanda belliki anlamamışsın .. tercih senin tabiii sorgulanmaz ;)

cevaplamak degil şuanda cevapladın ama şuanda belliki anlamamışsın .. tercih senin tabiii sorgulanmaz ;)

Şu kurduğun cümleden ne anlamam gerekiyordu bilmiyorum ama anlamadım hiç bir şey. Zaten Türkçem de kıt. Kurma böle cümleler beynime error verdirtiyorsun.

Cidden baştan aç bi oku.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri