ashli
Bayan Üye
YILDIZ SANDVİÇ
=MALZEMELER=
Hamur:
500 g. un,
1 paket maya,
limon kabuğu rendesi,
1 tutam tuz,
75 g. şeker,
225 ml. ılık süt,
125 g. tereyağı,
1 yumurta,
1 yumurta sarısı.
İçi:
100 g. ezilmiş badem,
100 g. haşhaş,
limon kabuğu rendesi,
100 g. taze krema.
Fazladan:
1 yumurta,
1 yemek kaşığı süt,
175 g. pudra şekeri,
2-3 yemek kaşığı limon suyu.
Renkli şekerler.
=HAZIRLANIŞI=
1. Hamur için unu maya, limon kabuğu, tuz ve şekerle karıştırın. Süt, yumurta ve yumurta sarısını katın, düz hamur yoğurun. Hamurun üstüne örtün ve 1 saat özümsenmeye bırakın.
2. içi için malzemeleri karıştırın.
3. Fırını 190 derecede ısıtın. Yunurtanın akını ayırın, sarısını süt ile karıştırın. Hamuru tekrar yoğurup yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan yılfız şekilleri kesin.
4. Yıldızların üzerine iç sürün diğerini üzerine kapatın. Yıldızları kağıtlı bir tepside yaklaşık 20 dakika pişirin.
5. Dekorasyon için pudra şekerini limon suyu ile karıştırın ve bir buzdolabı poşetine doldurun, poşetin bir köşesini kesin. Yıldızları süsleyin.
=MALZEMELER=
Hamur:
500 g. un,
1 paket maya,
limon kabuğu rendesi,
1 tutam tuz,
75 g. şeker,
225 ml. ılık süt,
125 g. tereyağı,
1 yumurta,
1 yumurta sarısı.
İçi:
100 g. ezilmiş badem,
100 g. haşhaş,
limon kabuğu rendesi,
100 g. taze krema.
Fazladan:
1 yumurta,
1 yemek kaşığı süt,
175 g. pudra şekeri,
2-3 yemek kaşığı limon suyu.
Renkli şekerler.
=HAZIRLANIŞI=
1. Hamur için unu maya, limon kabuğu, tuz ve şekerle karıştırın. Süt, yumurta ve yumurta sarısını katın, düz hamur yoğurun. Hamurun üstüne örtün ve 1 saat özümsenmeye bırakın.
2. içi için malzemeleri karıştırın.
3. Fırını 190 derecede ısıtın. Yunurtanın akını ayırın, sarısını süt ile karıştırın. Hamuru tekrar yoğurup yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan yılfız şekilleri kesin.
4. Yıldızların üzerine iç sürün diğerini üzerine kapatın. Yıldızları kağıtlı bir tepside yaklaşık 20 dakika pişirin.
5. Dekorasyon için pudra şekerini limon suyu ile karıştırın ve bir buzdolabı poşetine doldurun, poşetin bir köşesini kesin. Yıldızları süsleyin.