Yıldırım: FSM’de daha büyük bedel ödenirdi

Gözde'

Bayan Üye
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbullular için trafik çilesine dönüşen FSM’deki bakım çalışmalarının yapılmaması durumunda daha büyük bedeller ödeneceğini söyledi.


b5cdl.jpg




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, NTV’nin canlı yayınında soruları yanıtladı.

Bakan Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki (FSM) çalışmalarla ilgili olarak, “Çalışma yapılmasa daha büyük bedeller ödeyebilirdik, daha tatsız şeyler yaşayabilirdik. Amacımız kimseyi korkutmak değil. Köprünün en ağır bakımdan geçmesi lazım” dedi.

Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

“En zoru trafik altında çalışmaktır. Trafik olmasa daha rahat çalışırdınız.

Köprünün güney şeritleri bitti, orada daha iyi olmayacak. Burada iki faz kaldı.

30 Ağustos’ta köprüdeki çalışmalar tamamen bitmiş olacak. İnşallah bir aksilik yaşamazsak… Hava böyle giderse aksilik beklemiyoruz.

İstanbulluların halini anlıyorum. Şehrin büyüme hızıyla altyapı hızı paralel gitmediği için trafik sorunu var. İstanbul’da toplu taşıma geç başladı."

'TECRÜBEMİZİ BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDE UYGULAYACAĞIZ'
Bakan Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nde gelecek sene yapılması planlanan bakım onarım çalışmalarına da değindi.

Buradaki bakımın daha ağır olacağını kaydeden Yıldırım, "FSM'deki tecrübemizi orada uygulayacağız, Tabi oradaki daha ağır bir bakım, mümkün olduğu kadar az sıkıntıyla atlatmaya çalışacağız" diye konuştu.

'3. KÖPRÜYE MAZERET' İDDİASI
Yıldırım, 'köprüdeki çalışmaların 3. köprüye olan ihtiyacı' göstermek için yapıldığı iddialarına da değindi.

3. köprü tartışmalarının 1993 yılından bu yana gündemde olduğunu hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Buna artık el insaf diyeyim. Öyle bir şey olsaydı önce köprüyü kullanılmaz hale getirir, 'bunun çaresi yok alternatif üretmemiz lazım' diyip düğmeye basardık. Önce köprünün ihalesini yaptık sözleşmesini yapma aşamasındayız. Bu önceki senelerde planlanan bir iş.

'3. KÖRÜ ŞEHİR İÇİNE DE HİZMET EDECEK'
Yıldırım, 3. projesiyle ilgili ise şu bilgileri verdi:

"3.köprü kuzeyden yapılacak bir köprü. Daha ziyade transit trafiğine hizmet edecek. Ama kısmen şehiriçi trafiğine de hizmet edecek. İstanbul’da trafik aksları, doğudan batıya...

120 kilometre boyunda 35 kilometre eninde, dikdörtgen dar bir şerit düşünün. Silivri’den başlıyorsunuz Gebze’ye kadar, İstanbul’un asıl açmazı bu. Doğu-batı istikametinde çok trafik var ve orada da alternatif üretme şansınız sınırlı.

Şimdi bunu kuzeye yapıyoruz. Karadeniz’in çıkışına Garipçe ile Poyraz arasına bir köprü olacak. Yaklaşık boyu ve açıklığı iki köprüden de biraz fazla olacak. Baştan başa bir ucu Kınalı’ya diğer ucu Karadeniz sahil yoluna Akçakoca’dan bağlanarak devam edecek.

Daha sonra oradan TEM’e iniş olacak. Yine Gebze’den İzmir körfez geçişi köprüsüne bir bağlantı olacak. Bu taraftan da 3.havaalanından şehrin merkezine bir bağlantısı olacak.

Bir anlamda bu İstanbul’un en dış çevreyolu olacak. Ama batıdan doğuya da transit yol görevi görecek.

HAVAALANI İHALESİ EYLÜLDE
3. havaalanının yerinin belli olduğunu söyleyen Yıldırım, yapım ihalesinin tarihinin ise Eylül ayı olacağını kaydetti.

Havaalanının yeri konusunda bilgi vermekten kaçınan Yıldırım, 3. köprü ve onun otoyoluyla bağlantısı olacağını da sözlerine ekledi.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst