ashli
Bayan Üye
Justin Randall Timberlake (31 Ocak 1981) İki Grammy ödül sahibi,Amerikan pop şarkıcısı ve aktör.
Justin,ilk önce ünlü pop grubu 'N Sync ile meşhur oldu.2002 yılında ise JustifiedFutureSex/LoveSounds albümü ile solo kariyerine başladı.Timberlake'in ikinci albümü ise 12 eylül 2006'da raflardaki yerini almıştır.
Diskografi
Justified (2002)
FutureSex/LoveSounds (2006)
Ödülleri
En İyi Pop Albümü Grammy Ödülü (2004)
En İyi Pop Vokal Performansı Grammy Ödülü (2004)
Filmleri
Shrek 3 (2007)(ses) - Prens Artie
Black Snake Moan (2007) - Ronnie
Southland Tales (2006) - Pilot Abilene
Alpha Dog (2006) - Frankie Ballenbacher
Edison (2005) - Josh Pollack
Kendini Kanıtlamış Süperstar: Justin Timberlake
Son singleı Sexyback ile listelere hızlı bir giriş yapan Justin Timberlake, yeni albümü FutureSex/Lovesounds ile hayranlarının gönlünü yeniden fethetmeye hazırlanıyor.
Elektronik soundlar içeren hareketli parçası SexyBack ile geçtiğimiz haftalarda müzik piyasalarına hızlı bir giriş yapan Justin Timberlake, yepyeni bir şeyler denemek istedim diyerek ortaya koyduğu yeni albümü FutureSex/LoveSounds ile yine ortalığı kasıp kavurmaya niyetli görünüyor.
Justin Timberlake daha önce de aynısı yapmış, *Nsync ile başlayan müzik kariyerinde Gone, Bye Bye Bye, Its gonna be me, Girlfriend gibi başarılı parçalarla gönlümüzü fethederek, ilk solo albümü Justifiedda yer alan Cry Me a River, Like I love You, Rock Your Body ile yeteneğini bizlere bir kez daha kanıtlamıştı.
Memphis doğumlu 25 yaşındaki genç yetenek Justin Timberlake nam-ı diğer JT - müzik konusunda oldukça donanımlı. Dünyada 7 milyon satan ilk solo albümü Justifiedı çıkardıktan sonra başarısını iki Grammy ödülü ile pekiştiren Justin, niyetimin yepyeni bir tarz yaratmak olduğunu söyleyemem, sadece duymak istediklerimi yazdım ve geçmişten esinlendim diyerek 4 yıl aradan sonra hayranlarının karşısına bomba gibi bir albümle çıkıyor. FutureSex / LoveSounds albümünün çıkış parçası hakkındaki yorumu ise çarpıcı: SexyBack, James Brownun Sex Machineinin Bowie ve David Byrne tarafından uyarlanmış hali gibi, aklıma gelen tek tanım bu.
Yapımını Timbaland, will.i.am, Rick Rubin ve Justin Timberlakein kendisinin üstlendiği albümde Snoop Dogg, T.I ve Nelly Furtado ile düetler de bulunuyor. Justin Timberlake başarılı bir şarkı sözü yazarı olarak yine yeteneğini sergilemiş. Ortaya çıkan sonuç: yetişkin bir Justinden seksi bir albüm.
Justin Timberlake Hakkında Bilmediğiniz 10 Şey
NSync grubu dağıldıktan sonra başarı gösteren tek grup üyesi Justin oldu. Peki Justin Timberlake hakkında bilmediğimiz 10 şey ne? Belki de bildiğiniz..
1- Justinin ısırdığı bir tost, eBay sitesinde 3,000 dolara satıldı.
2- İkiz kız kardeşi vardı. Doğduktan kısa bir süre sonra öldü.
3- 5 tane dövmesi var. Annesi 1 tane daha dövme yaptırmasına izin veriyor. Ama evleneceği kadının ismini yazdırmalıymış.
4- En sevdiği dondurma Daiquiri Ice.
5- Justin Timberlake bir koleksiyoncu. Spor ayakkabı, mum, forma koleksiyonu yapıyor.
6- Oreo bisküvilerini tam olarak 7 saniye süte batırdıktan sonra yiyor.
7- Çok iyi bir golfçü.
8- Elton Johnun bir klibinde, Eltonın gençliğini canlandırdı.
9- Justinin yalnız ölmek, yılanlar, köpek balıkları, örümcekler ve hayranlarının sahneye attığı şeyler yüzünden kayıp düşme korkusu var.
10- İzlandalı şarkıcı Björkün büyük bir hayranı.
1. İNGİLİZ KÖKENLİ
Benim köklerim İngiltereye dayanıyor.Büyük dedelerinden biri savaşta askermiş.Ama Hintli bir kıza aşık olduğu için İngiltereden kaçmış.Amerikadaki ailesi böyle kurulmuş.
2. KUTU OYUNU OYNAMAYA BAYILIYOR
Çılgın partiler vermek yerine ,Justin evinde oyun oynuyor!Pictionary ve Cranium oynuyoruz
3. İYİ BİR OYUNCU OLMAK ÇOK İSTİYOR
Çocukken bir skeç şovunda oyunculuk yaparak başladım.Sonra müzik hayatım daha ön planda oldu.Eğer gerçekten bir gün oyuncu olmaya karar verirsem;her şeyden vazgeçerim.
4. SHREK 3 te O DA OLACAK
Filmde Kral Haroldın asi yeğeni Artieyi seslendirecek.Film önümüzdeki yaz gösterime girecek.Yaşasın!
5. EN İYİ ÖPÜCÜK BURCKLEYden
Justin köpeğini harika öpüştüğünü itireaf etti.Hayatımda aldığım en güzel öpücük benim oğlanınkiydi.Adı Burckey .Öptüğü zaman duş almış gibi oluyorsunuz!
6. SABAHLARI YULAF EZMESİ YİYENE KADAR KONUŞAMIYOR
Yulaf ezmesi olmadan hayatta kalmasının mümkün olmadığını söylüyor.Favori markası Apple Jacki her gittiği yere götürüyor!
7. ÜNLÜ BİR İKİZİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR
Herkes Beckhamla benim kardeş olduğumu düşünüyor.Sanki doğumdan sonra ayrılmış ikizler gibiyiz!JT ayrıca ,Beckhamdan futbol dersi almak istediğini söylüyor.Acaba Becksde ondan müzik dersi alır mı?
8. KÖPEKBALIĞI VE YILANLARDAN KORKUYOR
Küçüklüğün beri onlardan ölümüne korkuyor!Ama asıl korktuğu şey sevgisizlik ve yalnız ölmek.Ayy,üzülme JT biz seni seviyoruz!
9. ZOR ZAMANLARI OLDU
Umudumu kaybettiğim dönemlerde,oturup gözlerimi kaparım ve meditasyon yaparım.Böylece herşey tekrar güzelleşir!
10. TEKNOLOJİ İLE ARASI YOK
Justinin bir IPodu veya laptopu yok.Çünkü onların nasıl çalıştığını anlayamayacak kadar tembel olduğunu düşünüyor!Benim teknolojiye hiç kafam basmıyor.Traj olmak bile yeterince yorucu. Sanırım çok tembelim.
Timberlakein Yeni Albümü 1 Milyon Sattı
Dünyaca ünlü sevilen şarkıcılardan biri olan Justin Timberlake, 7 yıl aradan sonra çıkardığı albümü ile 1 milyon satış rakamına ulaştı.
Uzun süredir albüm çalışmalarına ara vermiş olan Justin Timberlake, dünya çapında üne sahip bir isim. Oldukça genç yaşlarda üne sahip oldu. Piyasaya çıktığı andan itibaren beğeni kazanan Justin Timberlake, hem yakışıklılığı hem de güzel sesi ile herkesin beğenisini kazanmıştı. İlk olarak bir müzik grubu içerisinde olan Timberlake, 2002 yılında ilk albümünü çıkardı. Justified isimli albümü ile dünya çapında beğeni yakalayan başarılı şarkıcı, ikinci albümü ile de aynı beğeniyi korudu. 2006'da çıkardığı Future Sex / Love Sounds albümüyle de ününü giderek arttıran Timberlake, sadece şarkıcılık ile kalmadı. Aynı zamanda iyi bir söz yazarı da olan Timberlake, aktörlüğe de adım attı.
Genç yaşına rağmen başarıları ödüllendirilmiş olan Justin Timberlake, yeni albüm çalışmasıyla da hayranlarını sevindirdi. Uzun bir aranın ardından yeniden ortaya çıkması ve güzel ses tonu ile okuduğu parçaları sevenlerini memnun etti. Albümüne ''The 20/20 Experience'' adını veren Justin Timberlake, tanıtım konserlerine devam ededursun, albüm satışları patladı bile. Albüm piyasaya çıkar çıkmaz yok satmaya başlamıştı. Şimdi ise alınan bilgiler satış rakamının 1 milyonun üzerine çıktığına yönelik. Uzun süren bir çalışmanın ardından piyasaya sürdüğü albümü ile gönülleri yeniden fetheden Timberlake, yeni şarkılarının hafızalara kazıyacağa benziyor.
Justin Timberlake, bir önceki albümü Future Sex / Love Sounds ile Grammy ödülüne layık görülmüş, dünya çapında başarısını kanıtlamıştı. Şimdi bu albümü ile yine yeni bir ödülün sahibi olabilir. Yeni albümüyle yeniden müzik severlerin karşısına çıkan Amerikalı şarkıcı, konser hazırlıklarına da büyük bir hızla devam ediyor.