~AnıL~
Kayıtlı Üye
Malzemeler
MALZEMELER :* YARIM KASE ERİŞTE* 1 ADET KURU SOĞAN* YARIM KASE YEŞİL MERCİMEK* BİRAZ TUZ
*2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ*1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI BİBER*1 ÇAY KAŞIĞI REYHAN VEYA NANE
Hazırlanışı
YEŞİL MERCİMEĞİ AYRI BİR KAPTA HAŞLIYORUZ,BİRAZ ERİYİNCE SÜZÜP BİR KENERA AYIRIYORUZ
BİR TAVADA SOĞANIMIZI YAĞIMIZI KAVURUP,DAHA ÖNCEDEN TENCEREDE KAYNATTIĞIMIZ SUYUN İÇİNE ERİŞTEYİ ARDINDAN YEŞİL MERCİMEĞİ AKTARIP ENSONDA ÜZERİNE TAVADA KAVURDUĞUMUZ SOĞANLI YAĞI İLAVE EDİP KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ,İÇİNE TUZUMUZU KIRMIZI BİBERİMİZİ VE REYHAN YADA NANEMİZİ KATIP HEPSİNİN KAYNAMASINI BEKLİYORUZ
NOT:TENCEREYE SUYU FAZLA KOYMAYIN ÇOK SULU OLMASI TADINI BOZAR,HAFİFTEN KOYU OLMALI
AFİYET OLSUN
MALZEMELER :* YARIM KASE ERİŞTE* 1 ADET KURU SOĞAN* YARIM KASE YEŞİL MERCİMEK* BİRAZ TUZ
*2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ*1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI BİBER*1 ÇAY KAŞIĞI REYHAN VEYA NANE
Hazırlanışı
YEŞİL MERCİMEĞİ AYRI BİR KAPTA HAŞLIYORUZ,BİRAZ ERİYİNCE SÜZÜP BİR KENERA AYIRIYORUZ
BİR TAVADA SOĞANIMIZI YAĞIMIZI KAVURUP,DAHA ÖNCEDEN TENCEREDE KAYNATTIĞIMIZ SUYUN İÇİNE ERİŞTEYİ ARDINDAN YEŞİL MERCİMEĞİ AKTARIP ENSONDA ÜZERİNE TAVADA KAVURDUĞUMUZ SOĞANLI YAĞI İLAVE EDİP KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ,İÇİNE TUZUMUZU KIRMIZI BİBERİMİZİ VE REYHAN YADA NANEMİZİ KATIP HEPSİNİN KAYNAMASINI BEKLİYORUZ
NOT:TENCEREYE SUYU FAZLA KOYMAYIN ÇOK SULU OLMASI TADINI BOZAR,HAFİFTEN KOYU OLMALI
AFİYET OLSUN