ashli
Bayan Üye
Malzemeler
* 10 adet sert yeşil elma
* 1/2 su bardağı toz şeker (tercihen esmer şeker)
* 2 büyük soğan
* 2 adet küçük arnavutbiberi (acı tercih ederseniz)
* 3-4 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* 1 su bardağı elma sirkesi
* 1/2 su bardağı limon suyu
* 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Elmaları soyup doğrayın, ufak kuşbaşı doğranmış soğanları ve diğer ürünleri karıştırıp kısık ateşte, 1-1,5 saat civarı çevirerek katılaşıncaya kadar ağzı açık pişirin.
Sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın. En az 2-3 gün bekledikten sonra kullanabilirsiniz.
Aynı tarif 'Yeşil Domates' ile de çok güzel oluyor. Ancak armut, mürdüm eriği, şeftali gibi, arzu ettiğiniz herhangi bir başka sert meyve ile de deneyebilirsiniz.
* 10 adet sert yeşil elma
* 1/2 su bardağı toz şeker (tercihen esmer şeker)
* 2 büyük soğan
* 2 adet küçük arnavutbiberi (acı tercih ederseniz)
* 3-4 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* 1 su bardağı elma sirkesi
* 1/2 su bardağı limon suyu
* 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Elmaları soyup doğrayın, ufak kuşbaşı doğranmış soğanları ve diğer ürünleri karıştırıp kısık ateşte, 1-1,5 saat civarı çevirerek katılaşıncaya kadar ağzı açık pişirin.
Sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın. En az 2-3 gün bekledikten sonra kullanabilirsiniz.
Aynı tarif 'Yeşil Domates' ile de çok güzel oluyor. Ancak armut, mürdüm eriği, şeftali gibi, arzu ettiğiniz herhangi bir başka sert meyve ile de deneyebilirsiniz.