Yermisin-yemezmisin

mavikalem34

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar.Çok sevdiğiniz bir yemek var.Karnınızda mühtiş acıkmış,zili geçmiş darbuka çalıyor.Sevdiğiniz yemek normalin yarısı kadar pişmiş.
Şimdi bu az pişmis yemeği yermisiniz,yemezmisiniz?.Yerseniz neden?,
,yemezseniz neden?.
Ben yerim misalen. çünkü doktorlar az pişmenin daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar.Yani yiyebileceğiniz kadar az pişecek.Saygılar

---> Yermisin-yemezmisin

Çok açsam yerim) az pişsin tuzsuz olsun çok pişmiş olsun fark etmez..açlıgımı bastıracak kadar yerim

---> Yermisin-yemezmisin

Çok açsam yerim) az pişsin tuzsuz olsun çok pişmiş olsun fark etmez..açlıgımı bastıracak kadar yerim

Evet tamamen haklısınız hayal hanım.Ama sağlığimız için hepimizin alışkanlıklarımızı yavaş yavaş değiştirmemiz gerekiyor galiba!.:36:

---> Yermisin-yemezmisin

Evet tamamen haklısınız hayal hanım.Ama sağlığimız için hepimizin alışkanlıklarımızı yavaş yavaş değiştirmemiz gerekiyor galiba!.:36:

Fazla açsak saglık düşünemiyoruz malesef) ve yeme alışkanlıgını değiştirmesi gereken ilk kişi benimdir ama dikkat etmiyorum buda benim kötü huylarımdan birisi

---> Yermisin-yemezmisin

Fazla açsak saglık düşünemiyoruz malesef) ve yeme alışkanlıgını değiştirmesi gereken ilk kişi benimdir ama dikkat etmiyorum buda benim kötü huylarımdan birisi
Peki hiç patetesi kabukları ile yemekte kullandınız mı?(soymadan,sadece yıkıyarak yani). Çok hoş bir tadı oluyor. Hemde inanılmaz vitamin ve besin değerlerini soyup çöpe atmamış oluyoruz.:36:

---> Yermisin-yemezmisin

Peki hiç patetesi kabukları ile yemekte kullandınız mı?(soymadan,sadece yıkıyarak yani). Çok hoş bir tadı oluyor. Hemde inanılmaz vitamin ve besin değerlerini soyup çöpe atmamış oluyoruz.:36:
kullanmadım ama kullanılıyormuş) denemeyi düşünüyorum

---> Yermisin-yemezmisin

Konulara yaklaşımınız çok güzel.Bu konuda eğitim aldınıznı acaba?.:36:

---> Yermisin-yemezmisin

Egitimden kasıt okul okumaksa hayır egitimli değilim, ama kendini egitmekse evet egitimliyim...

Başka bir bölümde dersler aldığınızı belirmiştiniz.Bu dersler resmi okullarda alınmadımı?.Bizim bildiğimiz hiçte kolay olmayan dersler.takdir ediyorum sizi. İçeriğini bilmesem bile.Ama kimse her ne hikmetse içeriğini açıklamıyor.Bence bilgi de paylaşılmalı.Hele bir insan özellikle soruyorsa!.Teşekkür ediyorum hayal(melek)hanım.

Her türlü yerim ayırt etmem pişmiş pişmemiş fark etmez
Evet işte bu yahu.İşte benim insanım bu.Teşekkür ediyorum Bezmiş kardeşim.siz çoktan haketmişsiniz bu alkışları.:36::36:

---> Yermisin-yemezmisin

Başka bir bölümde dersler aldığınızı belirmiştiniz.Bu dersler resmi okullarda alınmadımı?.Bizim bildiğimiz hiçte kolay olmayan dersler.takdir ediyorum sizi. İçeriğini bilmesem bile.Ama kimse her ne hikmetse içeriğini açıklamıyor.Bence bilgi de paylaşılmalı.Hele bir insan özellikle soruyorsa!.Teşekkür ediyorum hayal(melek)hanım.

Evet işte bu yahu.İşte benim insanım bu.Teşekkür ediyorum Bezmiş kardeşim.siz çoktan haketmişsiniz bu alkışları.:36::36:
Hayır okulda almadım, ben liseyi ailevi konular yüzünden bırakıp çalışmak zorunda kaldım şimdi dışardan liseyi okuyorum, bahsettigim dersleri de ilmine guvendigim çok iyi bir hocadan aldım ve okumayı seviyorum okuyorum sohbet dinliyorum ögretmen tanıdıklarımda var hoca tanıdıklarımda , sülalede tek okumayan benim) yada yüksek okul okumayan benim diyelim) dedigim gibi egitim demek okulsa hayır okuldan pek egitim almadım..egitimsizim yani)

Son düzenleme:
---> Yermisin-yemezmisin

İçerik derken neyin içerigini merak ettiniz ben söyliyeym size, galiba o sorunuzu kaçırdım ben kusura bakmayın

---> Yermisin-yemezmisin

İçerik derken neyin içerigini merak ettiniz ben söyliyeym size, galiba o sorunuzu kaçırdım ben kusura bakmayın

Önemli değil. başka bir konuda asker kardeşimize verdiğiniz cevapta isminizin melek olduğunu ve bazı dersler aldığınızı belirttiniz. işte bu almış olduğunuz dersleri ve konularını sormak istemiştim.Asker kardeşimize defalarca sormamıza rağmen kardeşimiz devlet sırrı gibi hangi konularda eğitim aldığını yani,mesleğini bir türlü söylemedi.Neden bilmiyorum.Bir yönetici kardeşim tek tek konu mu,dersmi bilmiyorum söyledi.ama arapça söyledi( forumda yabancı dilin yasak olduğunu zannediyordum.Arapça serbest galiba). Ama biz arapça bilmiyoruz. Siz sorunuzu sorun diyor asker kardeşimiz.Ama ne bildiğini söyleyemeyen,ve dolayısı ile ne bildiğini bilmediğimiz bir kardeşimize ne soralım?.Tabiki soru yok. bir fizikçiye başka,bir ilahiyatçıya başka,bir matematikçiye başka soru sorulmalıdır.Ama biz bir türlü anlayamadık asker kardeşimizin hangi konuda uzman olduğunu. Herhalde ifade edebilmişizdir içerikle ne demek istediğimizi.Çok dikkatlisiniz.gözünüzden kaçmamış. Maşşallah diyorum.:106:

---> Yermisin-yemezmisin

Önemli değil. başka bir konuda asker kardeşimize verdiğiniz cevapta isminizin melek olduğunu ve bazı dersler aldığınızı belirttiniz. işte bu almış olduğunuz dersleri ve konularını sormak istemiştim.Asker kardeşimize defalarca sormamıza rağmen kardeşimiz devlet sırrı gibi hangi konularda eğitim aldığını yani,mesleğini bir türlü söylemedi.Neden bilmiyorum.Bir yönetici kardeşim tek tek konu mu,dersmi bilmiyorum söyledi.ama arapça söyledi( forumda yabancı dilin yasak olduğunu zannediyordum.Arapça serbest galiba). Ama biz arapça bilmiyoruz. Siz sorunuzu sorun diyor asker kardeşimiz.Ama ne bildiğini söyleyemeyen,ve dolayısı ile ne bildiğini bilmediğimiz bir kardeşimize ne soralım?.Tabiki soru yok. bir fizikçiye başka,bir ilahiyatçıya başka,bir matematikçiye başka soru sorulmalıdır.Ama biz bir türlü anlayamadık asker kardeşimizin hangi konuda uzman olduğunu. Herhalde ifade edebilmişizdir içerikle ne demek istediğimizi.Çok dikkatlisiniz.gözünüzden kaçmamış. Maşşallah diyorum.:106:

O zaman şöyle diyeyim, yabancı dil yok yazılanlarda arapca degil zaten, mesela ben dedim ki hadis tecvid kuran-ı kerim...kuranı kerimi açıklamama gerek yok heralde, tecvid demekte kuranı usulunce ve harfleri usulune göre cıkartarak okumaktır yani her harfi dogru ve düzgün okumaktır...Hadis ise kelime anlamı olarak sözdür..Fakat biz hadis-i şerif ögreniyorsak Peygamberimizin söyledigi sözleri ögreniyoruz demektir, benim aldıgım derste önce arapcasını ögreniyor sonra türkçesini ezberliyorduk, digerleri yazdı mı bilmiyorum birde siyer nebi vardır ders olarak verilen, yani Peygamberimizin hayatı...Fıkıh vardır akaid vardır mesela yine o kardeşimiz yazmıştı galiba...fıkıh da daha derin daha keskin olarak dinimizin emir ve yasaklarını anlatır çok geniştir...akaid de çok farklı degildir zaten genelde ikisi birlikte anılır..Başka hangi sözler geçti hatırlayamıyorum benim bildiklerim bunlar ee Cehalet başa bela ) ancak bu kadarını biliyorum ben...

Muhtemelen asker kardeşimiz sizin tam olarak ne sordugunuzu anlamamıştır yoksa saklanacak birşey yok ne sordugunuzu anlasa cevap verirdi diye düşünüyorum..Meslegi yok bildigim kadarıyla şubatta asker, askerden geldikten sonra imam olmayı düşünüyordu yanlış hatırlamıyorsam..hem dini dersler alıyor hemde açıkögretimi okuyordu

---> Yermisin-yemezmisin

siz hakikaten çok farklısınız.Beyin olarak düşünce olarak.Her cevabınız beni şasırtıyor.Tam da beklediğim şekilde güzel ve anlaşılır açıklamalar.Tecvid,Nebi,,siyer nebi,akaid. Bu kelimelerin türkçe olmadığı aşikar.(Formda yasak varsa olmamalı. Yoksa herkes istediği dilde kosuşabilmeli.).bu kelimeler'i herkes bilmiyebilir.Ama peygamberimizin hayatı dediğiniz zaman türkiyede herkes az çok bilir.İşte ben sadece bunlara açıklık getirilmesini istedim.Eğer amaç faydalı olmak ise.Ama bilen insanın herkesin de bildiğini düşündüğü yanılgısına düştüğünü biliyoruz.Bir soru soruluyorsa bir insana,eğer biliyorsa cevaplamalıdır.Bir insan önce ne bildiğini bilmek ve öğrenmek zorundadır. Bu size değil asker kardeşimize söylenmiştir.Biz sizi sadece alkışlıyabiliriz.Sağolun.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri