Yenidoğan Bebeğin Zihni

leylmira

Bayan Üye
Çok uzun bir zaman önce aldığım bir kitabı yeniden okumaya karar verince, içindeki bilgileri burada paylaşmak istedim. Çünkü bebeklerimizi ne kadar iyi tanırsak onlarla o kadar kolay iletişim kurabiliriz. Kitabın adı; Bebeğinizin Olağanüstü Zihni. Dr. David Chamberlain tarafından yazılmış. Okumanızı tavsiye ederim.

Bebeğinizi ilk kucağınıza aldığınız zaman pırıl pırıl gözlerle size bakar. Bazen ufakta olsa sesler çıkarır hatta gülümser. Acaba bebeğiniz gerçekten birşeyler düşünebiliyor ve hissedebiliyor mu, Yoksa sadece gelişigüzel mi hareket ediyor?

Yakın zamana kadar bebeklerin sevimli fakat yetersiz, bilinçsiz varlıklar olduğu düşünülürdü. Acı çekmediklerine, hissetmediklerine, düşünmediklerine inanılırdı. Ne yazıkki bu durum anne baba olmayı zorlaştırıp bebek olmayı da sefalete çevirdi. Şimdi artık anne babalar çok daha bilinçli olduğu için bebekleri daha aydınlık bir gelecek bekliyor.

Yapılan çalışmalar sonucunda bebeklerin erken yaşlarda zihinsel yeteneklere sahip olduklaarı doğrunladı. Hangi yaşta hangi yeteneklere gösterdikleri içeren zaman çizelgeleri hazırlandı. Bebekler bizim sandığımızdan çok daha akıllılar. Doğumdan sonraki birkaç dakika içinde gördükleri annelerinin yüzünü fotoğraf albümünden seçebiliyorlar. Yetişkinlerin aksine diğer bebeklerin cinsiyetini karşı cinse ait kıyafetler içinde ve hareket halinde olsalar dahi biliyorlar. Mereklılar ve öğrenmeye hevesliler. Gözlerini başlarını sese doğru hareket ettirmeleri, elleriyle parlak ışığı engellemeye çalışmaları, kolayca emebilmeleri algılarının ne kadar güçlü olduğunun göstergesi.

Nörologlar bebeklerin ana rahmine düştükten 14 hafta sonra tat alabildiğini, 20 hafta sonra duyabildiğini gösteriyor. Yaplan birçok araştırma sonucunda bebeklerin kişilik sahibi olduğu gerçeği kanıtlanmış oldu. Bebeklerin yeteneklerini büyük bir hevesle anlatan annelerin ve babaların kibirli veya hayal gördükleri iddia ediliyordu. Oysa bilim bütün bunların abartıdan uzak olduğunu kanıtladı.

Küçük olmaları bebeklerimizin zihinsel anlamda yetersiz oldukları anlamına gelmiyor bu nedenle de bebeklerimizin beslenmesine gösterdiğimiz özeni onların zihinsel gelişimlerinede göstermeliyiz. Bebekler için yazılan kitapları okumak nternetten bebek oyunları öğrenmek ve bunları uygulamak yapabileceklerinizde bazıları.

Biliyorum hepimizin birçok başka sorumluluklaru da var ancak gün içinde ayıracağınız 15 dakika bile eminim bebeğinizin gelişiminde büyük fark yaratacaktır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst