Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarında 2008den buyana değişikliğin olmaması nedeniyle, fırın esnafı ve çalışanlarının büyük fedekarlıklar yaptığını belirterek, yeni yıl için zam sinyali verdi.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, federasyonun genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, 15 yıldan buyana ilk kez iki yıldır ekmek fiyatlarında değişiklik olmadığını hatırlattı. Balcı, değişmeyen ekmek fiyatları nedeniyle fırın esnafının zor duruma düştüğünü söyledi.
DOMUZ GRİBİ UYARISI
Gündemdeki konuları da değerlendiren Balcı, Domuz Gribine karşı ekmek alımı konusunda da vatandaşları uyararak, bakkal ve marketlerde ekmeğe kolayca ulaşılan ve kaldırımlarda ekmek dolabı olan yerlerden ekmek alınmaması gerektiğini bildirdi.
Balcı, ekmekte, halk sağlığını tehdit eden GDOlu ürünün sözkonusu olmadığını söyleyerek, GDOlu ürün buğdayda yok. Arjantin ve Amerikada bu ürünler var. Bizde ithal olmadığı için ekmekte de böyle bir durum yok dedi.
PARAKENDE SATIŞLARLA İLGİLİ YÖNETMELİK
Balcı, Tarım Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını da kaydederek, Perakende Satışla ilgili yönetmelik çalışmalarında ciddi gelişmeler olduğunu bildirdi. Bu yönetmelikle halk sağlığının korunmasının sağlanacağını belirten Balcı, perakende satış yapan işletmelerin uyması gerekecek kuralların bazılarını şöyle sıraladı:
Bakkal ve market dışı büfe, kuruyemişçi, manav gibi yerlerde ekmek satılmayacak. Lavabo olmayan bakkal ve marketlerde ekmek satışına izin verilmeyecek.Vatandaşların kolayca elle ulaşacağı ekmek dolabı muhafaza edilmeyecek.
5 MİLYON ADET EKMEK ISRAF EDİLİYOR
Ekmek İsrafını Önlemede Limitsizsiniz projesine de değinen Balcı, her gün 5 milyon adet ekmeğin israf edildiğini vurgulayarak, bunun 1 milyar 260 milyon TLlik bir rakama denk geldiğini belirtti. Israfda azalma olmadığını, aksine artığını söyleyen Balcı, 2 milyon ekmek fırınlarda ısraf ediliyor dedi.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, federasyonun genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında, 15 yıldan buyana ilk kez iki yıldır ekmek fiyatlarında değişiklik olmadığını hatırlattı. Balcı, değişmeyen ekmek fiyatları nedeniyle fırın esnafının zor duruma düştüğünü söyledi.
DOMUZ GRİBİ UYARISI
Gündemdeki konuları da değerlendiren Balcı, Domuz Gribine karşı ekmek alımı konusunda da vatandaşları uyararak, bakkal ve marketlerde ekmeğe kolayca ulaşılan ve kaldırımlarda ekmek dolabı olan yerlerden ekmek alınmaması gerektiğini bildirdi.
Balcı, ekmekte, halk sağlığını tehdit eden GDOlu ürünün sözkonusu olmadığını söyleyerek, GDOlu ürün buğdayda yok. Arjantin ve Amerikada bu ürünler var. Bizde ithal olmadığı için ekmekte de böyle bir durum yok dedi.
PARAKENDE SATIŞLARLA İLGİLİ YÖNETMELİK
Balcı, Tarım Bakanlığı ile görüşmeler yaptıklarını da kaydederek, Perakende Satışla ilgili yönetmelik çalışmalarında ciddi gelişmeler olduğunu bildirdi. Bu yönetmelikle halk sağlığının korunmasının sağlanacağını belirten Balcı, perakende satış yapan işletmelerin uyması gerekecek kuralların bazılarını şöyle sıraladı:
Bakkal ve market dışı büfe, kuruyemişçi, manav gibi yerlerde ekmek satılmayacak. Lavabo olmayan bakkal ve marketlerde ekmek satışına izin verilmeyecek.Vatandaşların kolayca elle ulaşacağı ekmek dolabı muhafaza edilmeyecek.
5 MİLYON ADET EKMEK ISRAF EDİLİYOR
Ekmek İsrafını Önlemede Limitsizsiniz projesine de değinen Balcı, her gün 5 milyon adet ekmeğin israf edildiğini vurgulayarak, bunun 1 milyar 260 milyon TLlik bir rakama denk geldiğini belirtti. Israfda azalma olmadığını, aksine artığını söyleyen Balcı, 2 milyon ekmek fırınlarda ısraf ediliyor dedi.