Bir zamanlar Need for Speed benim için yarış oyunlarının tartışmasız lideriydi. Sonra her ne olduysa serinin devam oyunları eskisi gibi zevk vermemeye, tatmin etmemeye başladı. Peşi sıra çıkan oyunlar, birbirine benzeyen yapımlar derken seri, keyif vermek bir yana buram buram sıradanlık kokuyordu. Geçen zaman içinde ise diğer firmalar boş durmadı ve zirvede boşalan koltuğu kapmak için kıyasıya bir mücadeleye girdi. Kimisi Gran Turismo’ya, kimisi Dirt 2’ye, kimisi de Forza Motorsport 3’e gönlünü kaptırdı. Ben ise Burnout’tan başka bir şey görmez olmuştum.
Saf eğlence ve adrenalin kaynağı bir oyun yaratmayı başaran Criterion, özellikle Burnout Paradise ile yarış oyunlarından keyif alan her bireyi fazlasıyla mutlu etmişti. İşte o Criterion’un yeni Need for Speed oyununun yapımından sorumlu olacağı açıklandı. Daha önce EA kanadı bu olayı doğrulasa da Criterion suskunluğunu korumuştu ancak onlar da daha fazla dayanamamış olacaklar ki kendi Twitter sayfalarından haberi doğruladılar.
Peki Criterion eli değmiş bir Need for Speed nasıl olacak? Burnout’a mı benzeyecek yoksa eskiye sadık mı kalacak? Yoksa Criterion, iki oyunu birleştirip benzersiz bir deneyim mi sunacak bizlere? Söylenenlere göre oyun 2010’da geliyor, çok yakında sonucu hep beraber öğreneceğiz…