Yeni dizi Sevdaluk'un ortaya çıkış öyküsü çok ilginç

Deniz kızı

Bayan Üye
ProxyImage

Show Tv’nin yeni dizisi ‘Sevdaluk’ 11 Aralık Çarşamba günü başlıyor. Yüksel Aksu’nun yönetmenliğini yaptığı dizide başrolleri Erdal Özyağcılar, Demet Akbağ, Devin Özgür Çınar, İbrahim Kendirci ve Zuhal Gencer Erkaya paylaşıyor.

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’nde çekilen ‘Sevdaluk’, izleyiciye ilgiyle takip edilecek bir hikâyenin yanı sıra Karadeniz’in eşsiz görüntülerini sunacak. ‘Sevdaluk’un hikâyesi iki yıl önce Erdal Özyağcılar’ın Nedim Hazar’ın ‘Vadi’ adlı belgeselini izlemesinden sonra oluştu.

Özyağcılar, evinde izlediği ‘Vadi’yi o kadar beğenir ki ertesi günü yayıncı kuruluşu arayarak kaçırdığı bölümlerin CD’lerini ister. Bir gün boyunca evine kapanarak bütün bölümlerini izlediği ‘Vadi’den çok güzel bir dizi hikâyesinin çıkacağını düşünen sanatçı, ertesi günü Nedim Hazar’ı arayarak projesinden söz eder.

Habertürk'e konuşan Erdal Özyağcılar, dizinin çok enteresan bir süreci olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

'ÇOK ENTERESAN BİR SÜRECE SAHİP'

‘Sevdaluk’ çok enteresan bir sürece sahip olan bir dizi. Şöyle bir durum oldu. Ben ‘İki Yaka Bir İsmail’i çekmiştim. O dizi bir takım nedenlerden dolayı benim düşündüğüm ve hedeflediğim yerlere ulaşamadı. Bunun nedenlerini de daha önce anlatmıştım. Ben ‘İki Yaka Bir İsmail’in hak ettiği yerlere gelememesinin karamsarlığını yaşadığım günlerde bir gün bir baktım Nedim Hazar’ın ‘Vadi’ adında bir belgesel yayınlanıyor. İzledim, Nedim Hazar, çok güzel bir belgesel hazırlamış. NTV’yi arayıp belgeselin daha önceki bölümlerinin CD’lerini istedim. Sağ olsunlar gönderdiler. Güzin’e ‘Evi boşaltın. Ben kaset izleyeceğim’ dedim. Güzin bana ‘Yine dellendin sen, yine bir şeye taktın’ dedi. Akşama kadar ‘Vadi’nin tamamını izledim.

‘KÜÇÜK ŞEYLERLE BÜYÜK MUTLULUKLAR’

Belgeselde bir dünya gördüm, farklı birdünya. Karadeniz ama Nedim Hazar o kadar güzel bir belgesel hazırlamış ki. O insanların coşkularını, özelliklerini, sevdaluklarını, HES olayını Karadeniz insanının küçük şeylerle büyük mutluluklar yaşamasını öyle güzel anlatmış ki. Kendi kendime ‘Bu başka bir dünya, Yüzüklerin Efendisi’ndeki Hobbitler’in dünyası gibi bir dünya. Bu çok özel bir dünya. Bu dünyadan çok güzel bir dizi çıkar’ dedim.

‘HİKÂYEYİ 5-6 AYDA KURDUK’

Nedim Hazar’dan randevu aldım. Nedim ile Arnavutköy’de buluştuk. 50’li yaşlarda dünya şekeri bir adam. Nedim bana ‘Abi, ben belgeselciyim. Dizi işine hiç bulaşmak istemiyorum ama sen varsan bulaşırım’ dedi. Ben de ‘Benim kimliğim seni bu kadar ilgilendiriyorsa ben varım. Haydi başlayalım’ dedim. Sonra Nedim ile birlikte 5-6 ay ‘Sevdaluk’un hikâyesini kurduk. Hikâye, aslında benim hikâyem. Ben bir hikâye yazdım. Nedim onayladı.

Kaynak: http://televizyongazetesi.com

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri