Deniz kızı
Bayan Üye
Show Tvnin yeni dizisi Sevdaluk 11 Aralık Çarşamba günü başlıyor. Yüksel Aksunun yönetmenliğini yaptığı dizide başrolleri Erdal Özyağcılar, Demet Akbağ, Devin Özgür Çınar, İbrahim Kendirci ve Zuhal Gencer Erkaya paylaşıyor.
Rizenin Çamlıhemşin İlçesinde çekilen Sevdaluk, izleyiciye ilgiyle takip edilecek bir hikâyenin yanı sıra Karadenizin eşsiz görüntülerini sunacak. Sevdalukun hikâyesi iki yıl önce Erdal Özyağcıların Nedim Hazarın Vadi adlı belgeselini izlemesinden sonra oluştu.
Özyağcılar, evinde izlediği Vadiyi o kadar beğenir ki ertesi günü yayıncı kuruluşu arayarak kaçırdığı bölümlerin CDlerini ister. Bir gün boyunca evine kapanarak bütün bölümlerini izlediği Vadiden çok güzel bir dizi hikâyesinin çıkacağını düşünen sanatçı, ertesi günü Nedim Hazarı arayarak projesinden söz eder.
Habertürk'e konuşan Erdal Özyağcılar, dizinin çok enteresan bir süreci olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:
'ÇOK ENTERESAN BİR SÜRECE SAHİP'
Sevdaluk çok enteresan bir sürece sahip olan bir dizi. Şöyle bir durum oldu. Ben İki Yaka Bir İsmaili çekmiştim. O dizi bir takım nedenlerden dolayı benim düşündüğüm ve hedeflediğim yerlere ulaşamadı. Bunun nedenlerini de daha önce anlatmıştım. Ben İki Yaka Bir İsmailin hak ettiği yerlere gelememesinin karamsarlığını yaşadığım günlerde bir gün bir baktım Nedim Hazarın Vadi adında bir belgesel yayınlanıyor. İzledim, Nedim Hazar, çok güzel bir belgesel hazırlamış. NTVyi arayıp belgeselin daha önceki bölümlerinin CDlerini istedim. Sağ olsunlar gönderdiler. Güzine Evi boşaltın. Ben kaset izleyeceğim dedim. Güzin bana Yine dellendin sen, yine bir şeye taktın dedi. Akşama kadar Vadinin tamamını izledim.
KÜÇÜK ŞEYLERLE BÜYÜK MUTLULUKLAR
Belgeselde bir dünya gördüm, farklı birdünya. Karadeniz ama Nedim Hazar o kadar güzel bir belgesel hazırlamış ki. O insanların coşkularını, özelliklerini, sevdaluklarını, HES olayını Karadeniz insanının küçük şeylerle büyük mutluluklar yaşamasını öyle güzel anlatmış ki. Kendi kendime Bu başka bir dünya, Yüzüklerin Efendisindeki Hobbitlerin dünyası gibi bir dünya. Bu çok özel bir dünya. Bu dünyadan çok güzel bir dizi çıkar dedim.
HİKÂYEYİ 5-6 AYDA KURDUK
Nedim Hazardan randevu aldım. Nedim ile Arnavutköyde buluştuk. 50li yaşlarda dünya şekeri bir adam. Nedim bana Abi, ben belgeselciyim. Dizi işine hiç bulaşmak istemiyorum ama sen varsan bulaşırım dedi. Ben de Benim kimliğim seni bu kadar ilgilendiriyorsa ben varım. Haydi başlayalım dedim. Sonra Nedim ile birlikte 5-6 ay Sevdalukun hikâyesini kurduk. Hikâye, aslında benim hikâyem. Ben bir hikâye yazdım. Nedim onayladı.
Kaynak: http://televizyongazetesi.com