ashli
Bayan Üye
1993 yılında başlayan dokuz sezon yayınlanıp 2002 yılında yayın hayatına noktayı koyan ve finalinden sonra hızla kültleşen bilim-kurgu dizisi The X-Files 2008 yılında The X Files: I Want to Believe adıyla ikinci kez sinemaya taşınmıştı. Geçtiğimiz günlerde dizinin ve filmin başrol oyuncusu, şu sıralar Californication dizisinin altıncı sezon çekimlerine devam eden David Duchovny, Jay Lenonun sunduğu The Tonight Showa konuk oldu. Lenonun yeni bir The X Files filmiyle ilgili sorusunu Duchovny Ben, Gillian Anderson (dizinin ve filmin diğer başrolü) ve Chris Carter (dizinin yaratıcısı, filmin senaristi ve yönetmeni) sürekli bunu istiyoruz. Biz her zaman bu projelerde yer alırız. Açıkçası ben ölene kadar Fox Mulderı canlandırmak istiyorum, şeklinde cevaplandırdı. Duchovnynin açıklamalarına göre senarist-yönetmen Carter ile birlikte yeni film ile ilgili hazırlıklarına devam ediyorlar. Fakat filmin ne zaman çekilip gösterime gireceği henüz belli değil.
Bu son açıklamadan önce geçtiğimiz senenin sonbaharında Duchovny bir soru üzerine FOXın elinde çok da para harcamayacağı bir yapım (The X Filestan bahsediyor) varken neden kalkıp başka yapımların haklarını satın alıp bir de bunları kotarmak için para döker, anlamış değilim. Tamam, ikinci filmde hata yaptık. Aksiyon filmi çekmemiz gerekirken küçük bütçeli, bağımsız gibi duran, karanlık ve durağan bir film çektik. Batman ile bu filmle yarışamazsınız. Yaptığımız hata buydu. Yaz filmi için fazla karanlık bir filmdi şeklinde bir cevap vermiş, üçüncü film için bütçe ayrılmamasına içerlemişti. Bakalım yeni X-Files filmi beş yıl aradan sonra kotarılabilecek mi?