YEMLEME NEDiR ?
Yemleme avlanacak balığı oyalandığı , ya da geçit yaptığı yerde biraraya toplamak ve aynı yemi oltada kullanarak avın bereketini artırmak için yapılan bir işlemdir
1- Balik kafalari ezildikten sonra , goroslardan cikarilan ciger ve bagirsaklar da eklenerek bir ipe dizilir Bu dizi , tas baglanarak secilen av mahaline birakilir Kan ve organ pihtilarina gelen baliklar taze yemle yemlenen oltaya daha istahli vururlar Kefal avinda basariyla uygulanir
2- Balik cigeri, barsaklari ve ezilmis bayat baliklardan yapilan bulamac , birkac yerinden delinmis bir torbaya doldurularak, baglananan bir tas araciligiyla deniz dibine indirilir Bu torba bagli oldugu ipin yardimiyla yer degistirilerek , icindeki bulamacin deliklerden disariya sizmasi saglanir Baliklar kokuya toplandikca oltadaki yemli igneye vurma sansi da o oranda artar Lahos, orfoz, mercan, levrek, akya, vb Baliklarin avciliginda yararli bir usuldur
3- Mideler ezilerek, kumla hamur haline getirlir Gunduz veya gece bu hamurdan serpilen yerlerde verimli avcilik yapilir Bu yontem karagoz ve mercan gibi baliklarin avinda gecerlidir
4- Hamurla yapilan yemlemede de av icin hazirlanan hamurdan kucuk parcalarin av yerine atilmasi usuldendir Bu parcalari yemeye toplanan baliklar yemli olta ignesini de hic yadirgamadan yutarlar Denizde , karagoz, tatli sularda sazan avinda bu sekilde verimli avcilik saglanir
Yemleme avlanacak balığı oyalandığı , ya da geçit yaptığı yerde biraraya toplamak ve aynı yemi oltada kullanarak avın bereketini artırmak için yapılan bir işlemdir
1- Balik kafalari ezildikten sonra , goroslardan cikarilan ciger ve bagirsaklar da eklenerek bir ipe dizilir Bu dizi , tas baglanarak secilen av mahaline birakilir Kan ve organ pihtilarina gelen baliklar taze yemle yemlenen oltaya daha istahli vururlar Kefal avinda basariyla uygulanir
2- Balik cigeri, barsaklari ve ezilmis bayat baliklardan yapilan bulamac , birkac yerinden delinmis bir torbaya doldurularak, baglananan bir tas araciligiyla deniz dibine indirilir Bu torba bagli oldugu ipin yardimiyla yer degistirilerek , icindeki bulamacin deliklerden disariya sizmasi saglanir Baliklar kokuya toplandikca oltadaki yemli igneye vurma sansi da o oranda artar Lahos, orfoz, mercan, levrek, akya, vb Baliklarin avciliginda yararli bir usuldur
3- Mideler ezilerek, kumla hamur haline getirlir Gunduz veya gece bu hamurdan serpilen yerlerde verimli avcilik yapilir Bu yontem karagoz ve mercan gibi baliklarin avinda gecerlidir
4- Hamurla yapilan yemlemede de av icin hazirlanan hamurdan kucuk parcalarin av yerine atilmasi usuldendir Bu parcalari yemeye toplanan baliklar yemli olta ignesini de hic yadirgamadan yutarlar Denizde , karagoz, tatli sularda sazan avinda bu sekilde verimli avcilik saglanir