ashli
Bayan Üye
Yemekleriyle ünlü 10 ülke
Popüler bir gezi rehberi olan Lonely Planet yemekleriyle ünlü 10 ülkeyi seçti. Listede ilk sırada TayLand var. Hindistan ve Çin'in arasında yer alan Tayland'ın yemeklerinde bu arada kalmışlığın tatlarını bulmak mümkün. Bir yanda Hindistan'ın egzotik baharatları diğer yanda Çin usulü erişte ve çorbalar.
Tayland mutfağı: Farklı tatların birlesmesinde dengeyi kuran ve yemeklere canlılık veren tatlı, tuzlu, acı ve eksi lezzetler basarılı bir sekilde birlesiyor ve yemekler genellikle bol sarımsak ve acı sosla servis ediliyor.
İkinci sırada olan isim ise Yunanistan: Yunan mutfağı, taze balık, ahtapot ızgara yanını süsleyen uzo ile özetlenebilir. Her seyin taze ve tadında olduğu yunan mutfağı denenmeye değer...
Çin: Sebze ve baharatla harmanlanmış et yemekleri ahenk ve denge ile birlesmis. Her bütçeye göre secenekleri olan Çin mutfağında Ying Yang felsefesinin izlerini bulmak da mümkün.
Fransa: Dünya mutfağında seçkin bir yere sahip olan Fransız mutfağı yörelerine göre degisen tatlarıyla, farklı yemek seçenekleri sunuyor.
Listenin besinci sırasında İspanya var: İspanyol mutfağının kalbi Katalan özerk bölgesinin baskenti olan Barselona da atıyor. Bolca safran, balık, kimyon ve tatlı soslar kullanılan Ispanyol mutfağında aksam yemekleri 9 dan sonra başlıyor.
Meksika: Eski Ispanyol kolonisi olan Meksika mutfağında pek çok Ispanyol etkisi var. Çoğu yemekleri mısır ve fasulyeden yapılıyor. Yemeklerin vazgecilmezi bol acı.
Yedinci sırada olan Italya: Italyan mutfağının basarısının sebebi, basit görünen yemeklerin icerisindeki gizemli tatlar. Napolitan pizza, İtalyan mantısı ravioli ve risotto da İtalya'nın ulusal yemekleri arasında yerini alıyor.
Hindistan: Hint mutfağının en önemli özelliği baharat, sebze ve bitkilerle tatlandırılmıs olması. Yemek her zaman egzotik baharatlarla pisiriliyor ve yöresel olarak yeşil mercimek ya da sebzeler tercih ediliyor...
Japonya: Yemek yapmanın bir sanat oldugu Japon mutfağında öne çıkan yemekler arasında şişte pişirilen tavuk veya sebze, çiğ balıktan yapılan sushi ve özel Japon eriştesi bulunuyor. Ekmegin bulunmadığı Japon mutfağında bol bol pirinç tüketiliyor.
Ve son olarak Endonezya ve Malezya: Çin, Portekiz ve Hindistan mutfaklarından etkiler taşıyan Endonezya ve Malezya yemeklerinin en önemli özelligi sade ve lezzetli oluslarıdır. Pirinç ve yöresel baharatlar yemeği adeta tutkuya dönüstürüyor.
kaynak : msn.com
Popüler bir gezi rehberi olan Lonely Planet yemekleriyle ünlü 10 ülkeyi seçti. Listede ilk sırada TayLand var. Hindistan ve Çin'in arasında yer alan Tayland'ın yemeklerinde bu arada kalmışlığın tatlarını bulmak mümkün. Bir yanda Hindistan'ın egzotik baharatları diğer yanda Çin usulü erişte ve çorbalar.
Tayland mutfağı: Farklı tatların birlesmesinde dengeyi kuran ve yemeklere canlılık veren tatlı, tuzlu, acı ve eksi lezzetler basarılı bir sekilde birlesiyor ve yemekler genellikle bol sarımsak ve acı sosla servis ediliyor.
İkinci sırada olan isim ise Yunanistan: Yunan mutfağı, taze balık, ahtapot ızgara yanını süsleyen uzo ile özetlenebilir. Her seyin taze ve tadında olduğu yunan mutfağı denenmeye değer...
Çin: Sebze ve baharatla harmanlanmış et yemekleri ahenk ve denge ile birlesmis. Her bütçeye göre secenekleri olan Çin mutfağında Ying Yang felsefesinin izlerini bulmak da mümkün.
Fransa: Dünya mutfağında seçkin bir yere sahip olan Fransız mutfağı yörelerine göre degisen tatlarıyla, farklı yemek seçenekleri sunuyor.
Listenin besinci sırasında İspanya var: İspanyol mutfağının kalbi Katalan özerk bölgesinin baskenti olan Barselona da atıyor. Bolca safran, balık, kimyon ve tatlı soslar kullanılan Ispanyol mutfağında aksam yemekleri 9 dan sonra başlıyor.
Meksika: Eski Ispanyol kolonisi olan Meksika mutfağında pek çok Ispanyol etkisi var. Çoğu yemekleri mısır ve fasulyeden yapılıyor. Yemeklerin vazgecilmezi bol acı.
Yedinci sırada olan Italya: Italyan mutfağının basarısının sebebi, basit görünen yemeklerin icerisindeki gizemli tatlar. Napolitan pizza, İtalyan mantısı ravioli ve risotto da İtalya'nın ulusal yemekleri arasında yerini alıyor.
Hindistan: Hint mutfağının en önemli özelliği baharat, sebze ve bitkilerle tatlandırılmıs olması. Yemek her zaman egzotik baharatlarla pisiriliyor ve yöresel olarak yeşil mercimek ya da sebzeler tercih ediliyor...
Japonya: Yemek yapmanın bir sanat oldugu Japon mutfağında öne çıkan yemekler arasında şişte pişirilen tavuk veya sebze, çiğ balıktan yapılan sushi ve özel Japon eriştesi bulunuyor. Ekmegin bulunmadığı Japon mutfağında bol bol pirinç tüketiliyor.
Ve son olarak Endonezya ve Malezya: Çin, Portekiz ve Hindistan mutfaklarından etkiler taşıyan Endonezya ve Malezya yemeklerinin en önemli özelligi sade ve lezzetli oluslarıdır. Pirinç ve yöresel baharatlar yemeği adeta tutkuya dönüstürüyor.
kaynak : msn.com