Yeme İsteğini Yok Eden Davranışlar

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
yemekj.png


Beslenme ve Diyet Sorumlusu Deniz Meta’nın verdiği bilgiye göre, yeme isteğini ortadan kaldıracak davranışlar şöyle:

-Yemek biter bitmez masadan kalkılmalı. Çünkü masada kalınan sürede masada bulunan yemekler, tok olunmasına rağmen atıştırılabilir.
-Yemek sırasında çorba dışındaki birçok yemek tüketilirken kaşık yerine çatal kullanılmalı ve mümkünse küçük boy tercih edilmeli.
-Yemek yerken, televizyon seyretmek ve bir şeyler okumak gibi başka aktivitelerle uğraşılmamalı. Aksi taktirde yenilen yemek farkında olmadan tüketilebilir. Bu davranış da yenilmesi gerekenden de daha fazla yemek tüketilmesine ol açabilir.
-Kalan yemek, uygun şekilde paketleyerek başka zaman tüketilmek üzere dondurulmalı. Bu şekilde yemeği dökmemek için yenilmesi gerekenin dışında yiyecek tüketilmez.
-Mutfakta yiyecekler, görülmeyecek şekilde dolaplarda muhafaza edilmeli. Yiyecekler çok göz önünde olduğunda aç olunmasa bile yeme isteği uyandırabilir.
-Lokantada yemek yenildiğinde masada bulunan ekmek sepetinin garsondan kaldırılması rica edilmeli. Bu şekilde karbonhidrat tüketimi azaltılacaktır.
-Çevrenizde insanlar, yememeniz gerekli yiyecekleri ikram etmemeleri ve hediye olarak getirmemeleri konusunda bilgilendirmeli. Örneğin, tatlı yerine meyve getirmeleri istenmeli. -Yiyecek alış verişine yemek yedikten sonra tok karnına çıkılmalı. Açlık insanda her şeyi yeme isteği uyandıracağı için yanlış besin seçimine neden olabilir.
-Alışveriş sırasında alınacak besinler, önceden evde bir liste haline getirilerek hazırlanmalı.
-Özel günler ve bugünlerde neler tüketileceği önceden planlanmalı.
-Evde enerji yoğunluğu besinler bulundurulmamalı.
-Yemek yemeyi geciktirme ve yenenlerin miktarını azaltma davranışı edinilmeli.
-Yemek, yavaş yenilmeli ve çiğneme hareketi yavaş yapılmalı. Ağızda lokmalar iyice küçülmeli.
-Her lokmadan sonra çatal tabağa bırakılarak yemek yeme süresi uzatılmalı. Bu davranış, iştahın baskılanmasına yardımcı olur.
-Yemek yemek birkaç dakika bırakılarak yanınızdaki bir kişiyle konuşulmalı. Çünkü, bu davranış, iştahın baskılanması için zaman kazanmasına yardımcı olacaktır.
-Yemek tabağınızı küçük bir tabak kullanarak tabağınıza aldığınız yemeğin porsiyonunun küçülmesine neden olacaktır.
-Aile bireyleriyle yemek yenildiğinde ilk onların tabağına servis yapılmalı. Bu şekilde sondaki kişiye daha az yemek bırakılmalı.
-Tabakta yemeğin yağlı kısmı bırakılmalı.
-Yeme isteği duyulduğunda su içilmeli. Su tüketimi, enerji alımını engellediğinden yemek sırasında ve sonrasında bol su içilmeli.
-Alış veriş sırasında meyve alırken küçük boy tercih edilmeli ve tüketilen meyve bir adetle sınırlandırmalı. Süt ve ürünleri alınırken yarım yağlı olanı tercih edilmeli.
-Markette abur cubur yiyeceklerin bulunduğu reyonda gezilmemeli.
-Alış verişe çıkarken az para alınmalı ve kredi kartı kullanılmaktan kaçınılmalı.
-Yenilmemesi gerektiği halde çok arzu edilen bir yemek yenilmeli, ancak porsiyonu oldukça az olmalı.
-Ağır yemek yenileceği özel bir günde, o yemeğin öncesi ve sonrasında sadece sebze salatası yenilmeli.
-Öğünler 2,5-3 saat olacak şekilde planlanmalı, ve bu program aksatılmamalı.
-Yaşam biçimine yönelik davrnış değişikliği
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst