Kei*
Kayıtlı Üye
Meyveler değişen oranlarda A ve C vitamini içerir. Karpuz, kavun, çilek ve böğürtlen gibi meyveler, diş etlerinin sağlıklı olmasında, kas ve kemik dokularının bir arada tutulmasını sağlayan kolojen dokunun oluşmasında ve özellikle genç kızlarda sık görülen kansızlık için demir mineralinin emilmesinde gerekli olan C vitamini açısından zengindir. Koyu sarı meyvelerin çoğu -kavun, kayısı, mango, şeftali gibi meyveler- A vitamini ve potasyumun kaynağıdır. A vitamini, gözlerin iyi görmesini, mukozanın ve derinin sağlıklı şekilde devamlılığını sağlar. Özellikle sebze ve meyvelerde bulunan karatonnid (bitkisel A vitamini formu) çok İyi bir antioksidandır. Ayrıca hücre içi ve dışı sıvı dengesi, kan basıncının düzenlenmesi ve kasların kasılmasına yardımcı olan potasyum mineralinin de meyvelerden alımı da çok önemlidir.