Yayla corbası(yarma ıle)

İnci

1907
Prenses
YAYLA CORBASI(YARMA ILE)

23861_388114494846_137280359846_3754799_4132864_n.jpg


Malzemeler:

1 su bardagi yogurt
1 cay bardagi kirilmis yarma veya pirinc
1 seker kasigi nisasta
yarim yemek kasigi un
4 su bardagi su
1 yemek kasigi tereyagi
tuz
nane, kirmizi tozbiber
ayrica bir su bardagi su
Yapilisi:
Corba aksam pisirilecekse sabahtan 1 su bardagi yogurdu bir tencereye koyun, yogurtlu bardagi bir su bardagi su ile calkalayip bunu da icine ekleyin, un ve nisastayi, yarma veya pirinci koyup harmanlayin ve tencerenin kapagini kapatip soguk bir yerde bekletin. Corbayi pisireceginiz zaman yarmanin oldugu tencereye 1 litre suyun yarisini (soguk olacak) koyun ve kaynatmaya baslayin. Kalan yarim litre suyu da kaynayan corbaya ekleyin ama bu suyun sicak olmasi gerekiyor. Yarmalar veya pirincler yumusayinca ocaktan alin, tuzunu katin. Daha sonra tereyagini eritin, kirmizi tozbiber ve naneyi katip biraz kavurun. Tereyagini isterseniz tencereye katip karistirin yada tabaklara servis yaparken ekleyin.
AFIYET OLSUN!
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst