Yaşlılıkta doğru gıda ömrü uzatıyor

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
555268227628.jpg


Beslenme hataları yaşlıları olumsuz etkiliyor. Hastalıklarla paralel olarak doğru bir beslenme şekli ise yaşam kalitesini artırıyor.
İlerleyen yaşla birlikte beslenmenin önemi artıyor. Yaşlanmada hatalı beslenme sonucu kemik hastalıklarından görme problemlerine, hipertansiyondan şeker hastalığına kadar pek çok rahatsızlığın görülme sıklığı da yüksek oluyor.

Öğün sayısının artırılıp öğünlerdeki yiyecek miktarı azaltılarak, ileri yaşlarda sıklıkla karşılaşılan sindirim problemlerinin önüne geçilebiliyor. Yaşlıların beslenmede dikkat etmesi gereken önemli noktalar şöyle:

Beslenmede sıvı miktarı artırılıp, tuz miktarı azaltılarak böbreklerin yükü hafifletilmedir.
Yemeklerin pişirilmesinde kızartmalardan kaçınılmalıdır, haşlama tercih edilmelidir.
Yemekler, ızgara ve fırında pişirilmelidir.
Ağır tatlı ve hamur işlerinden uzak durulmalı, sütlaç ve muhallebi gibi hafif sütlü tatlılar tercih edilmelidir.
Çay, kahve tüketimine dikkat edilmeli, bitki çayları içilmelidir.
Katı yağ tüketimi yerine sıvı yağ, özellikle zeytinyağı kullanılmalıdır.
Süt ve yoğurt tüketimi artırılmalıdır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst