' SeRcaN
Kayıtlı Üye
Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, geçen yıl bütün sektörlerde konsolide olarak yüzde 15 büyüdüklerini, bu yıl da yüzde 15 büyümeyi hedef aldıklarını söyledi.
Aktaş, “Biz sektörler açısından ve ülke için bir büyüme riski görmüyoruz ama Türkiye’nin kırılgan cari açık sorunu var. Ama şu ana kadar finansman problemi olmadı. Bizim sektörlerin krizle olan irtibatı daha esnek. Tüketiciyle ilişkisi daha sağlam sektörler. Büyüme, gelişme ve yatırım yapma potansiyeli açısından olumlu beklentimiz devam ediyor. Ekonomik açıdan endişemiz yok” dedi. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı grubun et ve süt sektörüne girdiği ilk yıllarda zorluklar yaşadığını anlattı. Türkiye’nin önünde ambalajlı süt sektörü açısından büyüme potansiyeli olduğunu ifade eden Yiğitbaşı, şöyle konuştu: “Düşünün 1974 yılında ambalajlı süt sadece tek bir firma tarafından sunuluyordu, o da 2-3 gün raf ömrü olan süttü ve her yerde yoktu. Ben 10 yaşındayken, 1975 yılında evlere sokak sütü alınıyordu. Türkiye’de hâlâ yasak olmasına rağmen sokak sütü satılıyor. Bizim önümüzde inanılmaz gidilecek bir yol var. Çünkü sokak sütü içmek çok iyi bir şey değil. Türkiye’de açık ürünler ve sağlıksız gıda tüketiminin azalması gerekiyor. Yine de önemli bir aşama kaydettik.”
Yiğitbaşı, Türkiye’de cam şişede süt satışının az olmasının gerekçesini şöyle açıkladı: “Türkiye sıcak bir ülke ve sıcak bir ülkede şeffaf bir şişeye süt koyarsanız, daha çabuk bozulma riski var, vitaminlerini kaybetme riski var. İngiltere’de evin kapısının önüne şişe sütü koyarsanız bir şey olmaz ama Türkiye’de koyarsanız bozulur. Soğuk dağıtım çok maliyetli bir şey. Cam şişe çok maliyetli. Kimse buna bulaşamıyor.”
700 bin resim gönderildi
YAŞAR Holding kuruluşu Pınar tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Pınar Kido Resim yarışmasına bu yıl Türkiye’den, KKTC’den ve Almanya’dan toplam 700 bine yakın resim başvurusu geldi. İlk kez 1981 yılında başlayan ve bu yıl 30. yılına giren Pınar Kido Resim yarışmasına şimdiye dek 5 milyonun üzerinde ilköğretim öğrencisinin başvurdu. Bu yıl 200 binin üzerinde ilköğretim öğrencisinin birden fazla resimle başvurduğu yarışmaya gelen resimlerin yan yana dizildiğinde İstanbul’u Ankara’ya bağlayacak şekilde toplam 453 kilometrelik bir uzunluğa eşit.Yarışmanın bu yılki finalistleri, 20–24 Haziran’da 6. Pınar Sanat Haftası’nda bir araya geldi. Pınar Sanat Haftası’nın sonunda Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş ve ressam Prof. Hüsamettin Koçan öğrencilere katılım sertifikalarını verdi
.Aktaş, “Biz sektörler açısından ve ülke için bir büyüme riski görmüyoruz ama Türkiye’nin kırılgan cari açık sorunu var. Ama şu ana kadar finansman problemi olmadı. Bizim sektörlerin krizle olan irtibatı daha esnek. Tüketiciyle ilişkisi daha sağlam sektörler. Büyüme, gelişme ve yatırım yapma potansiyeli açısından olumlu beklentimiz devam ediyor. Ekonomik açıdan endişemiz yok” dedi. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı grubun et ve süt sektörüne girdiği ilk yıllarda zorluklar yaşadığını anlattı. Türkiye’nin önünde ambalajlı süt sektörü açısından büyüme potansiyeli olduğunu ifade eden Yiğitbaşı, şöyle konuştu: “Düşünün 1974 yılında ambalajlı süt sadece tek bir firma tarafından sunuluyordu, o da 2-3 gün raf ömrü olan süttü ve her yerde yoktu. Ben 10 yaşındayken, 1975 yılında evlere sokak sütü alınıyordu. Türkiye’de hâlâ yasak olmasına rağmen sokak sütü satılıyor. Bizim önümüzde inanılmaz gidilecek bir yol var. Çünkü sokak sütü içmek çok iyi bir şey değil. Türkiye’de açık ürünler ve sağlıksız gıda tüketiminin azalması gerekiyor. Yine de önemli bir aşama kaydettik.”
Yiğitbaşı, Türkiye’de cam şişede süt satışının az olmasının gerekçesini şöyle açıkladı: “Türkiye sıcak bir ülke ve sıcak bir ülkede şeffaf bir şişeye süt koyarsanız, daha çabuk bozulma riski var, vitaminlerini kaybetme riski var. İngiltere’de evin kapısının önüne şişe sütü koyarsanız bir şey olmaz ama Türkiye’de koyarsanız bozulur. Soğuk dağıtım çok maliyetli bir şey. Cam şişe çok maliyetli. Kimse buna bulaşamıyor.”
700 bin resim gönderildi
YAŞAR Holding kuruluşu Pınar tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Pınar Kido Resim yarışmasına bu yıl Türkiye’den, KKTC’den ve Almanya’dan toplam 700 bine yakın resim başvurusu geldi. İlk kez 1981 yılında başlayan ve bu yıl 30. yılına giren Pınar Kido Resim yarışmasına şimdiye dek 5 milyonun üzerinde ilköğretim öğrencisinin başvurdu. Bu yıl 200 binin üzerinde ilköğretim öğrencisinin birden fazla resimle başvurduğu yarışmaya gelen resimlerin yan yana dizildiğinde İstanbul’u Ankara’ya bağlayacak şekilde toplam 453 kilometrelik bir uzunluğa eşit.Yarışmanın bu yılki finalistleri, 20–24 Haziran’da 6. Pınar Sanat Haftası’nda bir araya geldi. Pınar Sanat Haftası’nın sonunda Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş ve ressam Prof. Hüsamettin Koçan öğrencilere katılım sertifikalarını verdi