Yaprak Sarması (vejetaryen)

İnci

1907
Prenses
300 gr. kadar asma yaprağı.
Diğer malzemeler biber dolmasındaki gibidir.

Yaprakları kaynayan suya atın, 5 dakika kaynatın, çıkarıp süzün, soğuduktan sonra tek tek ayırın. Tepeleme tatlı kaşığı harcını yaprağa koyup lahana yapraklarını sardığınız gibi sarın, tencereye yanyana dizin, üstlerine diğer dolmaları koyun ve pişirin
.

Not: Eğer taze asma yaprağı bulursanız 250 gr. kadar kullanın ve aynı şekilde hazırlayın. Ama yaprakların erimemesi için çok dikkatli olun. Eğer bir üzüm çardağı bulur da kendiniz yaprak toplarsanız yalnızca dalların en uçtakilerini toplayın, çünkü onlar taze ve eski olan yapraklardan daha açık yeşil olur.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst