Yalnızlık Sahip Olduğum Tek Şey - Franz Kafka| Kitap Alıntıları ve Kitap Tanıtımı

Depending

Kayıtlı Üye
1423172434_b.jpg

Yazar : Franz Kafka
Çevirmen : Mustafa Fırat
Yayınevi : Zeplin Kitap
Tür / Konu : Felsefe, Aforizma
ISBN : 9786059115032
Sayfa : 80 sayfa
Orijinal Dili : Almanca
Basım : İstanbul 2015

Kafka'nın tüm metinlerinden derlenen Yalnızlık, Sahip Olduğum Tek Şey, bizleri büyük yazarın dünyasının derinliklerine doğru bir seyahate çıkarıyor. Burada yazdıklarımı hiç kimse okumayacak. Hiç kimse bana yardım etmeye gelmeyecek. Tüm insanlara bana yardım etmeleri emredilse bile, herkes tüm kapı-pencerelerini kapatıp yatağına girer ve yorganının altına saklanıverir. Tüm dünya o geceliğine bir otel olur âdeta Huzur mu istiyorsun?Az insan, az eşya Böylesine anlaşılmaz ve sorumluluk duygusunu tüm acılarıyla hisseden bir insan olacağıma, keşke odandaki o mutlu dolap olsaydım da her daim seni görebilseydim. Böylece doya doya seyredebilirdim seni. Koltukta oturuşunu, mektup yazışını, yatışını, kalkışını... Her devrim yavaş yavaş buharlaşır ve geride sadece yeni bir bürokrasinin artıklarını bırakır. İnsanların tüm kusurları; sabırsızlıklarından, yaptıkları bir işte izledikleri yöntemi daha vakti gelmeden önce terk etmelerinden ve üzerinde tartıştıkları sözde bir meseleyi sözde bir çözüme kavuşturmalarından ileri gelir.​

Yalnızlık Sahip Olduğum Tek Şey - Franz Kafka | Kitap Alıntıları

Sanki ben bir taşım. sanki kendi mezar taşım olmuşum. kaçacak hiçbir delik yok. ne şüphe ve inanç için, ne aşk ve ne nefret için ne de cesaret ve korku için. sığınacak hiçbir şey yok. bir umut var sadece. en az mezar taşlarına kazınan yazılar kadar silik bir umut.

"Acı, sadece burada acıdır. Bununla birlikte, burada acı çekenlere sırf burada acı çektiler diye başka bir dünyaya gittiklerinde soyluluk derecesi verilmez. Ve bizim burada acı dediğimiz şeye, başka dünyalarda mutluluk diyorlar."

Bugüne kadar insanlara tahammül edebileceğimi, dünya ile başa çıkabilecebileceğimi düşünmezdim hiç. Ama sen şunu öğrettin bana: Dayanılmaz olan aslında hayat değil, insanlardır.

"Uyudum, uyandım, uyudum, uyandım, uyudum, uyandım. Acınası bir hayat."

"Tarihin akışını seyredip onun üzerine düşündükçe şunu anlayacağımızı bilmiyorlardı: Değişim önce ruhta başlar, sonra hayatlarımıza yansır."

"Sahip olmak yoktur,var olmak vardır sadece: vereceğin son nefese,nefessiz kalmaya hasret bir varoluş. "

"İnziva,kendimizi tanımanın bir yoludur."

"Yazılanlar,yaşananların sadece birer kalıntısıdır."

"Özlüyorum seni.Çok derinden,en derinden,şuursuzca özlüyorum.Çok fena özlüyorum."

"Anlatamam.İçimde neler olup bittiğini hiç kimseye anlatamam. Kendime bile anlatamıyorum."

"Kitaplar birer uyuşturucudur."

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri