~AnıL~
Kayıtlı Üye
MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
15-20 yaprak beyaz lahana (dolmalık, sarmalık)
HAZIRLANIŞI
Dolmanın harcını hazırlamak için köftelik ve pilavlık bulguru, üzerine 1-2 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle bir tencereye aktaralım.
Tencereyi ateşe oturtup, kısık ateşte pilav pişirir gibi pişirelim.
Bulgur suyunu çekince altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
İyice soğuyan bulguru bir başka kaba aktarıp, içine tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip, sıkıca yoğuralım.
Öte yandan ince damarlı ve çok etli olmayan lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya sokup 8-10 dakika kadar haşlayalım.
El kevgiriyle süzdürerek aldığımız lahana yapraklarını 10-12 cm ebatlarında parçalara ayıralım.
Dolma harcından lahananın içine 1-1,5 yemek kaşığı kadar yerleştirip, kenarlarını içe kıvırarak dolma şeklinde saralım.
Bir tencereye muntazaman yerleştirdiğimiz dolmaların tam üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle pişirelim.
Pişen dolmaları süzdürerek servis tabağına alalım.
Bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları 2-3 dakika soteleyip rengi sararınca altını kapatalım.
Üzerine sarmısakla yağ gezdirdiğimiz dolmaları sıcak olarak servise alalım.
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
15-20 yaprak beyaz lahana (dolmalık, sarmalık)
HAZIRLANIŞI
Dolmanın harcını hazırlamak için köftelik ve pilavlık bulguru, üzerine 1-2 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle bir tencereye aktaralım.
Tencereyi ateşe oturtup, kısık ateşte pilav pişirir gibi pişirelim.
Bulgur suyunu çekince altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
İyice soğuyan bulguru bir başka kaba aktarıp, içine tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip, sıkıca yoğuralım.
Öte yandan ince damarlı ve çok etli olmayan lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya sokup 8-10 dakika kadar haşlayalım.
El kevgiriyle süzdürerek aldığımız lahana yapraklarını 10-12 cm ebatlarında parçalara ayıralım.
Dolma harcından lahananın içine 1-1,5 yemek kaşığı kadar yerleştirip, kenarlarını içe kıvırarak dolma şeklinde saralım.
Bir tencereye muntazaman yerleştirdiğimiz dolmaların tam üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle pişirelim.
Pişen dolmaları süzdürerek servis tabağına alalım.
Bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları 2-3 dakika soteleyip rengi sararınca altını kapatalım.
Üzerine sarmısakla yağ gezdirdiğimiz dolmaları sıcak olarak servise alalım.