sllsn
Bayan Üye
Malzemeler:
1 paket kedi dili bisküvi ( Marketlerde satılan paketli kedidillerinden kullanıyorum)
Bisküvileri ıslatmak için yeteri kadar süt
Kreması:
2 bardak süt
4 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım paket labne peynir (100 gr)
Yeteri kadar hindistan cevizi
Üstüne:
Hazır çikolata sosu veya böğürtlen sosu.
Hazırlanışı:
1. Önce kremasını hazırlamak için, Süt,un ve şekeri karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
2.Altını kapattıktan sonra ilk sıcağının geçmesi için mikserle biraz çırpın. Sonra içine vanilya ve labne peyniri ekleyerek 5 dakika kadar çırpın.
3.Kedi dili bisküviden bir tane alın ve düz olan kısmına kaşıkla kremadan güzelce sürüp, ikinci kedidilininin düz kısmını üstüne kapatın.
4. Sütü çukur bir kaba alın ve hazırladığınız sandviç şeklindeki kedidillerini çabuk hareketlerle süte batırıp çıkarın. Yanlız burada kedidilleri kırılmasın diye çabuk olurken, iyice ıslanmalarını da sağlamalısınız.
5. Seri hareketlerle ıslattığınız kedidillerini bu kez de düz bir tabağa yaydığınız hindistan cevizi içinde döndürerek her tarafının hindistan cevizin bulanmasını sağlayın. Ama yine bu işlemi yaparken de yumuşayan kedidillerinin kırılmamasına dikkat edin.
6. Bu şekilde hazırladığınız Yalancı Ekler'leri servis tabağına yan yana dizin.
1 paket kedi dili bisküvi ( Marketlerde satılan paketli kedidillerinden kullanıyorum)
Bisküvileri ıslatmak için yeteri kadar süt
Kreması:
2 bardak süt
4 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım paket labne peynir (100 gr)
Yeteri kadar hindistan cevizi
Üstüne:
Hazır çikolata sosu veya böğürtlen sosu.
Hazırlanışı:
1. Önce kremasını hazırlamak için, Süt,un ve şekeri karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
2.Altını kapattıktan sonra ilk sıcağının geçmesi için mikserle biraz çırpın. Sonra içine vanilya ve labne peyniri ekleyerek 5 dakika kadar çırpın.
3.Kedi dili bisküviden bir tane alın ve düz olan kısmına kaşıkla kremadan güzelce sürüp, ikinci kedidilininin düz kısmını üstüne kapatın.
4. Sütü çukur bir kaba alın ve hazırladığınız sandviç şeklindeki kedidillerini çabuk hareketlerle süte batırıp çıkarın. Yanlız burada kedidilleri kırılmasın diye çabuk olurken, iyice ıslanmalarını da sağlamalısınız.
5. Seri hareketlerle ıslattığınız kedidillerini bu kez de düz bir tabağa yaydığınız hindistan cevizi içinde döndürerek her tarafının hindistan cevizin bulanmasını sağlayın. Ama yine bu işlemi yaparken de yumuşayan kedidillerinin kırılmamasına dikkat edin.
6. Bu şekilde hazırladığınız Yalancı Ekler'leri servis tabağına yan yana dizin.