MALZEMELER
500 gr. köftelik ince bulgur,
1 adet büyük baş soğan
1-2 adet domates,
4-5 diş sarımsak,
2 adet yeşilbiber,
2 adet taze kırmızı biber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı d. salçası,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı yenibahar,
Yarım çay kaşığı tarçın,
yarım yemek kaşığı tatlı tozbiber,
1 yemek kaşığı sade yağ veya margarin,
Yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Yayvan bir kaba köftelik bulgur konur. Soğan, sarmısak, yeşil ve taze kırmızı biberler doğranır. Domateslerin kabuğu soyulur. Küp küp doğranır.
Bir kısmı köftenin üzerine atılır. Diğer malzeme (yağı hariç) ilave edilerek yoğurulur. Köfte yoğrulurken suyu çekildikçe domates ilave edilir.
Yumuşayıp yenecek gibi olunca, yağları ilave edilir (sonunda tuzu ve yumuşaklığı az bulunursa, su konarak kıvamlandırılır). Çiğ köfte gibi avuç içinde sıkarak şekil verilir. Marul, maydanoz tere, turp v.s. ile süslenerek servis yapılır.
500 gr. köftelik ince bulgur,
1 adet büyük baş soğan
1-2 adet domates,
4-5 diş sarımsak,
2 adet yeşilbiber,
2 adet taze kırmızı biber,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı d. salçası,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı yenibahar,
Yarım çay kaşığı tarçın,
yarım yemek kaşığı tatlı tozbiber,
1 yemek kaşığı sade yağ veya margarin,
Yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Yayvan bir kaba köftelik bulgur konur. Soğan, sarmısak, yeşil ve taze kırmızı biberler doğranır. Domateslerin kabuğu soyulur. Küp küp doğranır.
Bir kısmı köftenin üzerine atılır. Diğer malzeme (yağı hariç) ilave edilerek yoğurulur. Köfte yoğrulurken suyu çekildikçe domates ilave edilir.
Yumuşayıp yenecek gibi olunca, yağları ilave edilir (sonunda tuzu ve yumuşaklığı az bulunursa, su konarak kıvamlandırılır). Çiğ köfte gibi avuç içinde sıkarak şekil verilir. Marul, maydanoz tere, turp v.s. ile süslenerek servis yapılır.