yag sindiriminin incelenmesi

PReѧ

Kayıtlı Üye
DENEYİN ADI: yag sindiriminin incelenmesi

DENEYİN AMACI: yağların sindiriminin hangi enzim ve maddelerin etkisiyle ne kadar sürede yapıldıgını görmek . oluşan ürünlerden birisi olan yağ asitinin varlıgını saptamak.

DENEYDE KULLANILAN MALZEMELER:

Safra tuzu

taze pankreatin çözeltisi

fenol kırmızısı çözeltisi

Na OH çözeltisi ( 0,01)

taze kaymak veya tereyagı

saf su

su banyosu

tüplük ve 3 deney tüpü

2 tane damlalık

termometre

bant veya etiket

saat

çay kaşıgı

ispirto ocagı

DENEYİN YAPILIŞI:

Deney tüplerini tüplüğe koyup, üzerine 1,2,3 numaralı bantlar yapıştırın. Her tüpe 5 ml kaymak ve tereyagı koyunuz. Üzerine damlalıkla 4-5 fenol kırmızısı çözeltisi ekleyiniz. Tüpleri ayrı ayrı baş parmagınızla kapatarak sallaypı içindekilerin karışmasını saglayınız. Tüplerdeki karışımın rengini inceleyiniz. Renklerin pembeleşmemesine pembe rengi oluşturuncaya kadar ayrı bir damlalıkla Na OH çözeltisi ekleyiniz.

Birinci tüpe 5 ml saf su ve çay kaşıgının ucuyla sofra tuzu ekleyiniz. Bu durumda saf tuzu , yap damlalarını iyice küçülterek yag emilasyonuna dönüştürür. Böylece enzimlerin daha kolay etkilenmesi saglanmış olur .

2. tüpe 5 ml pankreatın çözeltisi ve yine çay kaşıgının ucuyla sofra tuz ekleyiniz.

3. tüpe sadece 5 ml pankreatin çözeltisi ekleyiniz

Tüpün herbirini iyice sallayarak içindekilerin karışmasını saglayınız. Saatinize bakarak zamanı saptayıp tüpleri 40 derece sıcaklıgındaki önceden hazırladıgınız su banyosuna koyunuz. Bu arada renk degişimlerini gözlemleyiniz. Tüplerden birindeki karışımın rengini pembelerden sarıya dönüştügü zaman saptayınız.

SONUÇ: pankreasta enzim bulunması
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst