Yabanmersinli Tart (Alman Mutfağı)

ashli

Bayan Üye
Yabanmersinli Tart (ALMANYA)

(Linzertorte)

Bademli hamur:
250 g un,
250 g tereyağı,
250 g çekilmiş badem,
150 g şeker,
1 yumurta,
1 tutam tuz,
1 kaşık ucu toz karanfil,
yarım tatlı kasığı tarçın,
açmak için un,
kalıp için yağ
Üst:
400 g serada yetiştirilmiş yabanmersini,
3 yumurta,
100 g kaymak,
100 g krema,
75 g seker,
1 limon kabuğu rendesi,
1 yumurta sarısı,
pudra şekeri.

Yapılışı

Hamur: Un, tereyağı, badem, şeker, yumurta, tuz ve baharattan hamur yoğurun. Hamuru top halinde folyoya sarın ve buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra hamurun üçte ikisini daire şeklinde açın. Daireyi 26 cm çapında iyice yağlanmış bir kalıbıı içine koyun. Hamurun yüzeyine birkaç kez çatal batırın.

Üst: Yaban mersinleri yıkayıp süzülmeye bırakın ve düzenli olarak hamurun üstüne koyun. Yumurtaları, kaymağı ve kremayı, şekeri ve limon kabuğu rendesini iyice karıştırıp yaban mersinlerinin üstüne dökün. Kalan hamuru 5 mm kalınlığında açın, 1 cm eninde şeritler kesin, şeritleri kafes şeklinde pastanın üstüne koyun, üzerine çırpılmış yumurta sürün. Fırını 180 derecede ısıtın ve tartı yaklaşık 50 dakika pişirin. Servis yapmadan önce tartı serin bir yerde en az bir gün bekletin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst