Yabancıya konut satışı bir ihracattır

buğlem

Bayan Üye
Yabancıya konut satışı bir ihracattır

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Çelik, yabancıya konut satışından korkulmaması gerektiğini belirterek, "Bu ithal ikamesi minimum olan bir ihracattır" dedi

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, yabancıya yatırımcı ve yabancıya konut satışının önünün açılması gerektiğini belirterek, "Esasen biz bu konuda Avrupa'dan erken uyanmışız. 1870'lerde Osmanlı'da bu konuda kanunlar dahi çıkmış. Ancak 1924'lü yıllardan sonra bu konuda giderek bir yasakçı anlayış kendini göstermiş" dedi. Fransa'nın özellikle güney sahillerini güzel bir şekilde pazarladığını anlatan Çelik, "Fransa Monako'dan başlayarak güney sahillerini etkin bir şekilde pazarlıyor. İspanya da iyi örneklerden biri. Yabancıya konut satışından korkulmaması gerekiyor" şeklinde konuştu. Bu konunun ülkeye turist akışını da hızlandıracağını savunan Avni Çelik, şunları söyledi: "Dubai yılda 27 bin konut üretip satıyor. İspanya için 178 milyar dolardan bahsettik. Türkiye'de konutun yabancıya satışını önemsiyorum. Çünkü bu bir ihracattır. Ama ithal ikramiyesi minimum bir ihracattır. Eğer yabancıya konut satışını açabilirsek, ithalat durumu minimum noktalara gelmiş bir ihracata ulaşabiliriz."

Hisarönü Havalimanı yapılsın
Bodrum'un yabancıya konut satışında değerinin artmasının nedenlerinden birinin havaalanı olduğunu belirten Çelik, Dalaman'daki havaalanının bölgenin gelişmesine katkıda bulunduğunu anlattı. O bölgede önemli değer olan Marmaris'in garip kaldığını dile getiren Çelik, "Kamu, Hisarönü Havaalanı'nı inşa ederse yatırımcılar oraya koşacak ve konut satışını dünyaya arz etme imkanı bulacaktır" dedi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri