Yabancı dükkan isimlerine karşı mısın?

yabancı dükkan isimleri?

• Kullanılan toplam oy
    17
---> Yabancı dükkan isimlerine karşı mısın?

çok diil aslında ama neden qüzel türkcemiz varken yabancı kelimeler kullanılır hiç anlamam sanki yabancı ülkelerde bizim türkcemiz kullanıLıyo...

Almanya"da var Türkçe dükkan ismi ama

1-onlarda Türk çok var
2-o onların sorunu bizim deil:D
3-olması benim işime gelir çünkü Türkçe"yi kabul ettirmişizdir:D

Son düzenleme:

Türkiye adlı özel ismi lütfen büyük harfle başlayacak şekilde yazalım öncelikle:) Düzeltmeni ricaa ediyorumm...

Ayrıca karşıyım tabi ki , Ben Ata'mı , ülkemi, dilimi seviyorum !
Dilimizi kullanmayacak olan varsa sınır kapısı burda:)

karşıyım tabikide bizim kendi dilimiz dururken niye başka bir dil ? bunu anlmıyorum..

nedenini alabilir miyim :)

Herkes özgürdür, düşüncesine fikrine ters düşmüyordur
Ama ben karşıyım yurtdışında yabancı isimde dükyan ismi bulamazsınız ama biz ah özenti biz dükyana koymayacagımız isim yoktur

Banane :)

Gelişmiş bir ülkede neden yasak olsun .. :/

yasaklanmamalı çünkü bizim ülkemizde bir çok yabancı fırma var sahipleri Türk degil gelip de türkçe isim neden koysunki?Yeterki biz tarihimizi ve türkçemizi unutmayalım.Herkes özünü bilirse sözünü de bilir değil mi :)

Yabancı bir isim ingilizce olmak zorunda değil, farsça isimde olabilir ve çokta güzeldir
raz-ı derun diye bir isim mesela, gayet güzel.
İngilizce içinde geçerli tabii tınısı ve anlamıyla güzel olabilmeli
Avrupa dilindeki bir yer ismi gayet elit durabilirken komikte olabilir. sözün özü dil değil bıraktığı tat önemli ismin, ol sebepten de yabancı-Türkçe diye ayrıma gerek duymuyorum

Karşıyım tabi ki bakıyosunuz dükkanın sahibi Türk yeri Türkiye adam gitmiş başına yabancı bi kelime sonra pastanesi bu ne ya özentilikleri yüzünden Türkçeyi köreltiyolar bence yasaklanmalı Türkçe ve Osmanlıca kelimeler içeren tabelalar olmalı yurt dışındaki Türklerin açtığı dükkanlar bile Türkçeyken burdakilere noluyo bunun gelişmişlikle bi alakası yok o zaman avrupa ülkelerinde neden başka bi dille tabela asılmıyo yazık valla Türkçe elden gidiyo

“Türk milleti demek Türk dili demektir” MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Karşı Degilim

Ayrıca

Burası Tartışma Yeri Degil Dikkat Edelim Lütfen.

Sadece Ankete Cevap.

yasaklanmamalı çünkü bizim ülkemizde bir çok yabancı fırma var sahipleri Türk degil gelip de türkçe isim neden koysunki?Yeterki biz tarihimizi ve türkçemizi unutmayalım.Herkes özünü bilirse sözünü de bilir değil mi :)

yabancılar türkçe isim koyuyo ;)

Damla Su gibi...
Haayat su gibi...
şaşal gibi...
:):):):)

acaba karizmasını çizdiren kim :)

hayır diilim türkçe isim karizma çizer
bar2-l.gif
bar2.gif
bar2-r.gif
1 9,09%

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri