Yaban Mersini Marmelatı (Alman Mutfağı)

ashli

Bayan Üye
Yaban Mersini Marmelatı (Almanya)

450 ml alan 3 kavanoz için yeterli

MALZEME

800 g yaban mersini,
5 hintcevizi çiçeği (macis),
250 ml elma suyu,
1200 g şeker,
pelteleşmesini sağlayan 225 ml sıvı jelatin,
1 paket limon tuzu.

Yapılışı

1. Meyveleri ayıklayarak yıkayın ve kurulayın, bir çatalın yardımı ile ezin.
2. Püreyi, elma suyu, macis ve şeker ile büyük bir tencereye koyun, devamlı karıştırarak kaynatın.
3. 2 dakika kaynatıktan sonra sıvı jelatini (şişeyi daha önce iyice çalkalayın) karıştırın, tekrar bir taşım kaynatın, limon tuzunu karıştırın.
4. Marmeladın üstünde oluşan köpüğü alın, macisleri çıkartın. Marmeladı kavanozlara doldurun. Kavanozları kapatın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst