Silencio
Kayıtlı Üye
Öyle karakterler var ki, oyuncunun da filmin de önüne geçebiliyorlar. Yüzüklerin Efendisi serisinden Gandalfı, adını filme de veren Rockyyi ya da Forrest Gumpı bu karakterlere örnek olarak verebiliriz. Peki ya bir film karakteri, içinde bulunduğu filmde değil de, başka bir filmde olsaydı neler olurdu hiç düşündünüz mü? Nerden geldi aklına diyenler, aşağıda yaptığım eşleştirmelere bir bakın bakalım:
X-Men serisinin Profesör Xavieri Kadınlar Ne İsterde olsaydı
Profesör Xavier (James McAvoy) Kadınlar Ne İster (What Women Want) filminde rol alsa ve Mel Gibsonla karşılaşsaydı ona tüm sinema tarihinin en eğlenceli repliğini söyleyebilirdi: Kadınları duymayı marifet mi sayıyorsun, ben onları kontrol de edebiliyorum
Yeşil Yolun Paul Edgecombu Maymunlar Cehenneminde olsaydı
Yeşil Yol (The Green Mile) filmini hatırlarsınız. Stephen Kingin kitabından uyarlanan film, Tom Hanksin muhteşem oyunculuğuyla hafızalarımıza kazınmıştı. Peki Tom Hanksin canlandırdığı Paul Edgecomb karakteri Maymunlar Cehennemi: Başlangıç (Rise of the Planet Apes) filminde olsaydı ve Caesarı demir parmaklıklar arkasında görseydi, yüreği el vermez onu bir an önce dışarı çıkarmanın planlarını yapmaz mıydı? Tabi bu arada hastalığını atlatamayacağı da kesinleşirdi.
Gülen Gözlerin Vecihisi Top Gunda olsaydı
Eğer Vecihi Top Gunda olsaydı ne Tom Cruisede karizma kalırdı ne de savaşın anlamı kalırdı. Vecihi rolündeki Şener Şen hem pilotluğuyla hem de tavırlarıyla herkesi güldürür ve savaşı sonlandırırdı.
Kara Murat filmlerinin Kara Muratı Bourneun Mirasında olsaydı
Yıllarca, Hadi canım, bu da olmaz artık. O kadar kişiye karşı tek başına nasıl savaşıyor bu adam. Saçma! diyenlere inat eğer Cüneyt Arkın, Kara Murat rolüyle Bournenun Mirasında yer alsaydı Aaron Crosstan (Jeremy Renner) daha iyi bir ajan olurdu. Hap kullanmadan, daha çok kişiyi öldürecek gücü iman dolu göğsünde bulur, sonunda da ***** Bizansın masum güzeliğiyle birlikte olurdu.
Kaçak Gelindeki Maggie Carpenter Arabesk filminde olsaydı
Julia Robertsı o kadar çok severim ki, Arabesk filminde Müjde Arın gelinlikle evden kaçtıktan sonra başına gelenleri düşününce bu olasılığı düşünmek bile istemiyorum.
Şahane Misafirin Yusuf Antepi Altıncı Histe olsaydı
Herkesin bildiği, bir zamanlar dilimizden düşmeyen Ölü insanlar görüyorum (I see dead people) repliğinin sahibi Coel Sear (Haley Joel Osment), Ferzan Özpetekin yönetmenliğini yaptığı Şahane Misafir (Magnifica Presenza) filmindeki hayalet Yusuf Anteple (Cem Yılmaz) karşılaşsa bu duruma pek şaşırmaz, hatta hayatındaki sıkıcı hayaletlere oranla oldukça komik bir hayaletle karşılaştığı için kendini şanslı sayabilirdi.
Oyuncak Hikayesi serisinin Buzz Lightyearı Zorroda olsaydı
Zorrodan daha renkli ve dans konusunda oldukça yetenekli olan Buzz, Antonio Banderasın canlandırdığı Zorronun elinden Elenasını (Catherine Zeta-Jones) rahatlıkla kapardı.
Forrest Gumpın Forrestı Babam ve Oğlum filminde olsaydı
Yine çok sevdiğim Tom Hanksin canlandırdığı Forrest Gumpı Babam ve Oğlum filmindeki Hüseyinin (Çetin Tekindor) oğlu olarak düşleyebiliyor musunuz? Hüseyin Gollerımı açeydim de gitme diyeydim deseydi Forrest durur muydu acaba?
Örümcek Adam Sineklerin Tanrısı filminde olsaydı
Yazarken fark ettim ki çok kötü bir espri oldu. Bunu okumadığınızı varsayın.
Yüzüklerin Efendisinin Legolası Battal Gazi serisinde olsaydı
Orlando Bloomun oldukça farklı bir görünüme sahip olduğu Legolas karakteri, hem Elflere özgü yakışıklılığıyla, hem de ok atışıyla Battal Gazi serisinde Cüneyt Arkının karşısına çıksaydı, Cüneyt Arkın noğlumm diye onu bağrına basmaz mıydı?
Aklınıza daha birçok karakter gelebilir. Bunlar benim seçtiklerim ve yazarken oldukça eğlendim. Sizin aklınıza gelen başka örnek var mı?