Windows XP"nin Ne Anlama Geldiğini Biliyor Musunuz?
Mesih’in 2000’li yıllarda geri dönmesini bekleyen yalnızca Vatikan değilmiş. Microsoft da, kendi çapında bir “Mesih operasyonu” yürütmüş.
Microsoft’un 2001 yılında piyasaya sürdüğü ve hâlen en yaygın kullanılan işletim sistemi Windows XP’deki “xp” Eski Yunanca’da “Mesih” anlamına geliyor.
KURTARICI WİNDOWS!
Microsoft, 2001 yılında piyasaya çıkardığı işletim sistemine İngilizce’de “deneyim” anlamına gelen “experience”ın kısaltması olarak lanse ettiği "XP" adını verdi. Windows XP’deki “xp” aslında İncillerin de kaleme alındığı dil olan Eski Yunanca da Christ’ın, yani Mesih’in kısaltması.
“Windows xp” kullanıcıları olarak hepimiz, adında Mesih olan bir işletim sistemindeyiz yani.
HRİSTİYANLIĞIN SEMBOLLERİNDEN
Eski Yunanca’da “x” harfi “khi”, “ro” olarak okuna “p” harfi ise “re” sesine tekabül eder. “XP” böylece, Yunanca’da “khristos” şeklinde yazılan Mesih’in kısaltması, giderek de sembolü olarak kullanılmıştır. Doğu Roma bu kısaltmayı, Hıristiyanlığı benimsemesiyle birlikte sembol olarak kullanmaya başlamış bundan bir haç modeli olan “khi ro haçı”nı çıkartmıştır.
MİCROSOFT DA BİGANE KALMAMIŞ!
Öyle anlaşılıyor ki Microsoft 2000'li yılların Hıristiyan alemi üzerinde oluşturduğu etkinin dışında kalmamış, son işletim sistemi modeline Hazreti İsa’yı kasteden “Mesih” adını takmış. Microsoft’un bu tutumu, Hollywood’da esen rüzgarla da paralel, çünkü Hollywood da 2000'li yıllara birer Mesih hikayesi olan Matrix, Yeşil Yol ve birer Kıyamet senaryosu niteliğindeki Armagedon, Yarından Sonra, Derin Darbe gibi filmler yaptı.
"HAÇLI SEFERİ"NE WİNDOWS DA KATILDI
Aslında, 2000'li yıllar Batı’da Hıristiyanlığın etkin konumunu başka vesilelerle de gösterdi. 11 Eylül 2001’deki saldırıların ardından ABD başkanı Bush bir Haçlı Seferine çıkmatan söz etti ve peşinden Afganistan ile Irak’ın işgali geldi. O zaman dehşetle fark ettik ki “haçlı seferi” düşüncesi Batı’da canlılığını zaten hiç kaybetmemiş: futbol takımlarından lokantalara, otellerden marketlere pek çok kurumun adındaki “crusade” (“haçlı seferi”) ibaresinde yaşamakta. Öyle ki, ABD’de siyaseti belirleyecek bir konumu ele geçirecek güce erişmiş.
Microsoft gibi, Amerikan ve dünya ekonomisinin bir devinin de bu “haçlı ruhunun” kıyısında kalmayacağını, onu sahipleneceğini düşünmek akla aykırı değil.