Wardo'nun zor seçimi

'GeCeCi

Kayıtlı Üye
Açlığın pençesindeki Somali'de anneler, dünyada bir annenin yapabileceği en zor seçimle, hangi çocuklarını ölüme terk etmeleri gerektiğine karar veriyorlar. Wardo Mahmud Yusuf da kuraklık ve kıtlıktan kaçan Somalili annelerden sadece biri. O, sırtında bir yaşındaki kızı, yanında 4 yaşındaki oğluyla iki hafta boyunca umuda yürüdü. Yolun sonunda oğlu bitkin düştü. Serinletmek için su verdi ama çabalar boşunaydı. Yardım çığlıkları da işe yaramadı. Kendi canlarının derdine düşmüş insanlardan durup yardım eden olmadı. Bunun üzerine 29 yaşındaki kadın, çok zor bir karar verdi ve ümitsiz durumdaki oğlunu bırakmak zorunda kaldı. Kenya'daki mülteci kampına ulaşan Wardo Mahmud Yusuf, 'Sonunda onu yolda bırakarak, Allah'a emanet ettim. O anda hayatta olduğundan eminim. Bu içimi burkuyor. Şimdi ne zaman onun yaşında bir çocuk görsem fena oluyorum' diye anlattı.
Öte yandan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) acil yardım gelmemesi halinde Somali başta olmak üzere kıtlık yaşanan bölge ülkelerinde en az 500 bin çocuğun kısa sürede ölebileceği uyarısında bulundu.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri