Ro$heer
Banned
Temel bir gün Amerika konsolosluğuna vize için başvurmuş. Zengin bir genç olan Temel Amerika'da iş yapmayı düşündüğü için vize almak istemiş. Bir tane limuzini, bankada yüz bin doları ve Rize'de üç katlı bir villası varmış. Konsolosluktan Temel’i çağırmışlar.
Görüşmeye gittiğinde, oradaki görevli Temel’e sorular sormaya başlamış;
– Mercedes arabanız var mı?
– Yok…
– Peki bir Amerikan bankasında on bin dolarınız var mı?
– Yok…
– Peki iki katlı bir eviniz var mı?
– Yok…
Konsolos görevlisi bunları sağlamadan size vize vermem mümkün değil der ve Temel’e vize vermez. Dışarı çıktığında Temel’i arkadaşı Dursun beklemektedir.
Temel, Dursun’a:
– Ula dostum, dostluk bu günlerde belli olur. Benim vize almama yardım eder misin.?
– Tabii dostum ne yapmam gerekir? Temel;
– Benim limuzini versem sen bana mercedesini verir misin?
– Tabi.
– Peki bizim bankadaki yüz bin doları sana versem sen Amerikan bankasındaki on bin dolarlık hesabı benim adıma çevirir misin?
– Tabi.
– Temel, Dursun’un bu dostça fedâkarlıklarına(!) bir an için çok sevinir. Ama Temel’in bu sevinci kısa sürer. Bu durumu farkeden Dursun Temel’e sorar:
– Ula Temel ne oldu yine?
– Temel üzgün ve çaresiz bir tavırla cevap verir:
– Ama yine de vize almam zor. Çünkü babam Rize'deki üç katlı villanın bir katını yıkmama müsaade etmez.
Görüşmeye gittiğinde, oradaki görevli Temel’e sorular sormaya başlamış;
– Mercedes arabanız var mı?
– Yok…
– Peki bir Amerikan bankasında on bin dolarınız var mı?
– Yok…
– Peki iki katlı bir eviniz var mı?
– Yok…
Konsolos görevlisi bunları sağlamadan size vize vermem mümkün değil der ve Temel’e vize vermez. Dışarı çıktığında Temel’i arkadaşı Dursun beklemektedir.
Temel, Dursun’a:
– Ula dostum, dostluk bu günlerde belli olur. Benim vize almama yardım eder misin.?
– Tabii dostum ne yapmam gerekir? Temel;
– Benim limuzini versem sen bana mercedesini verir misin?
– Tabi.
– Peki bizim bankadaki yüz bin doları sana versem sen Amerikan bankasındaki on bin dolarlık hesabı benim adıma çevirir misin?
– Tabi.
– Temel, Dursun’un bu dostça fedâkarlıklarına(!) bir an için çok sevinir. Ama Temel’in bu sevinci kısa sürer. Bu durumu farkeden Dursun Temel’e sorar:
– Ula Temel ne oldu yine?
– Temel üzgün ve çaresiz bir tavırla cevap verir:
– Ama yine de vize almam zor. Çünkü babam Rize'deki üç katlı villanın bir katını yıkmama müsaade etmez.