ViTaMinLeRi GıdaLaRdan aLın..!

iReM^^

Banned
Vitaminleri gıdalardan alın

Kışın hastalanmamak için yediklerinize dikkat etmelisiniz. Bu konuda en büyük yardımcınız ise vitaminler olacak....




Antioksidan özelliği olan C vitamini içeren gıdaların (turunçgiller, koyu yeşil yapraklı gıdalar) bolca tüketilmesi kış aylarında enfeksiyonlardan korunmak ve direnci arttırmak için gereklidir. Antioksidan etkisi olan A vitamini (balık yağı, süt, yumurta, havuç, kayısı) ve E vitamini (fındık, ceviz, kuru baklagiller, tahıllar) alımının artırılması gerekmektedir. Ayrıca soğuk kış günlerinde çay, kahve içmek yerine bitki çayları veya C vitamin yönünden zengin olan kuşburnu çayı tercih edilebilir. Yemeklerde veya öğün aralarında yenen bol miktardaki salata da bize bu vitaminleri sağlayacaktır. C vitamini kaybını önlemek için salatalar da meyve suları gibi tüketilmeden hemen önce hazırlanmalıdır. Omega-3 yağ asidinden zengin balığın haftada en az 2 kez tüketilmesi gerekmektedir. Yine bağışıklık sistemini güçlendiren ekinezya, mantar, yeşil çayın düzenli tüketilmesinde fayda vardır. Kereviz, enginar, ıspanak, pırasa gibi kışın doğal ortamlarında yetişen sebzelerin kışın bolca tüketilmesi gerekmektedir.

GÜNDE 5 PORSİYON MEYVE
Dünya Sağlık Örgütü'nün "Günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmeli" önerisi doğrultusunda marul, havuç ve kırmızılahana gibi kış sebzeleri ile hazırlanan salataların öğünlerde mutlaka yer alması gerekmektedir. Kış mevsiminde tüketimi artan yağlı ve şekerli besinlerin tüketimini azaltmak gerekmektedir. Domates, salatalık, sivri biber gibi kışa özgü olmayan turfanda yetişen sebzelerin tüketimi sınırlanmalıdır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst