Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
60 gr. şeker
1 adet yumurta
170 gr. süzme yoğurt
260 gr. un
50 gr. çekilmiş fındık
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
3-4 adet karanfil
30 ml. sıvı yağ
450 gr. vişne marmeladı
10 gr. pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Karanfili robotta çekin. Şeker, yumurta ve yoğurdu bir kaseye alıp mikserde karıştırın. Un, fındık, kabartma tozu, tarçın ve çekilmiş karanfili ilave edin.
Sıvı yağı da ekleyip hamuru yoğurup top şekline getirip streç folyo ile sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Bu arada ufak bir tencerede marmeladı 1/3 oranında azalana kadar pişirin.
Hamurun 2/3′ünü alın, unlanmış tezgahta 30 cm. çapında açın. Pasta altı olacak şekilde, fırın kağıdı yerleştirilmiş kelepçeli pasta kalıbına yerleştirin ve kenarlarını hafifçe bastırın. Üstüne marmeladı yayın.
Kalan hamuru 24 cm. çapında açın. Hamurdan şeritler kesip tartın üstüne kafes şeklinde döşeyın ve uzun gelen uçları kesin. Önceden 200°C’de ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Izgaranın üstüne alıp soğuttuktan sonra pudra şekeri serpip servis yapın.
AFİYET OLSUN