ashli
Bayan Üye
Vişneli Çikolatalı Soğuk Pasta
Malzemeler
250 gr sütlü çikolata
6 yumurta sarısı
½ su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır unu
½ lt süt
200 ml süt kreması
Yapılışı
Çikolatayı ufak ufak parçalayın
5-6 vişneyi süsleme için ayırın kalanının çekirdeklerini çıkartıp rondo da pure haline getirin
Yumurta sarılarını, toz şeker ve mısır ununu bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın
Sütü ılıtıp buna azar azar ilave edin
Tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Ocaktan alıp iki ayrı kaba paylaştırın
Kabın birine çikolata diğerine ise vişne püresini ilave edip karıştırın
Uzunca ve alt kısmı bombeli bir kabın içine alüminyum folyo döşeyin
Vişneli muhallebiyi döküp eşit olarak yayın ve buzlukta 30 dakika bekletin
Dışarı alıp üstüne çikolatalı muhallebiyide ekleyip tekrar buzluğa atın ve 12 saat bekletin
Buzluktan çıkardığınız kalıbı ters çevirip pastayı servis tabağına çıkartın
Üzerini hafif nemlendirip toz şekere buladığınız vişne taneleri ile süsleyin
Hemen servise sunun.
Malzemeler
250 gr sütlü çikolata
6 yumurta sarısı
½ su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır unu
½ lt süt
200 ml süt kreması
Yapılışı
Çikolatayı ufak ufak parçalayın
5-6 vişneyi süsleme için ayırın kalanının çekirdeklerini çıkartıp rondo da pure haline getirin
Yumurta sarılarını, toz şeker ve mısır ununu bir kapta köpük köpük olana kadar çırpın
Sütü ılıtıp buna azar azar ilave edin
Tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
Ocaktan alıp iki ayrı kaba paylaştırın
Kabın birine çikolata diğerine ise vişne püresini ilave edip karıştırın
Uzunca ve alt kısmı bombeli bir kabın içine alüminyum folyo döşeyin
Vişneli muhallebiyi döküp eşit olarak yayın ve buzlukta 30 dakika bekletin
Dışarı alıp üstüne çikolatalı muhallebiyide ekleyip tekrar buzluğa atın ve 12 saat bekletin
Buzluktan çıkardığınız kalıbı ters çevirip pastayı servis tabağına çıkartın
Üzerini hafif nemlendirip toz şekere buladığınız vişne taneleri ile süsleyin
Hemen servise sunun.