Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1-Adım:
Video'ya yazı eklemek için ilk önce video'yu programa import(yükleme) edeceğiz.. bu işlemi anlatmaya gerek yok sanırım ilk anlatımda bundan bahsetmiştik..Bu arada bu anlatımda ise vizyona yaklaşık 2 hafta önce giren 300 Spartalı filmini kullanacağız..Aşağıdaki şekilde import edilmiş hali var
2-Adım:
Video'yu programa import ettikten sonra yazı ekleyeceğimiz yeri belirliyoruz.. Bu belirleme işlemini ister önizleme ekranında ister aşağıdaki şeritte imleci hareket ettirerek yapabiliriz.
Yeri belirledikten sonra yine aşağıdaki şeritte dikkat ederseniz " T " butonu var ona tıklayınız...
4-Adım:
Butona tıkladıktan sonra dikkat ederseniz hem önizleme ekranında " Double - Click Here to add a title" türkçesi başlık eklemek için 1 kez tıkla gibi bişey ing. iyi değildir, cümleyi yanlış kurmuş olabilirim, hemde önizleme ekranının sağ tarafında çeşitli font ve şekillerde yazılar gelmiş olcak..
5-Adım:
Şimdi normal bir yazı yazmak için önizleme ekranına 1-2 kez tıklayın ve yazı yazmak için imlecin geldiğini göreceksiniz sonra istediğinizi yazın sağ tarafta renk ve yazı büyüklüğünüde ayarlayabilirsiniz...
Hazır fontlardan kullanmak için ise istediğiniz yazı fontunu sürükleyerek aşağıda " T " butonunun bulunduğu şeride bırakmanız gerek
6-Adım:
Yazdığınız yazılara animasyon efektleri vermek için ise; ilk önce yazıyı yazın daha sonra aşağıdaki şeritten yazıyı seçerek " Animation "penceresine tıklayın... ordan istediğiniz efektleri seçerek yazınıza efekt verebilirsiniz
7-Adım:
Yazının ekranda kalacağı süreyi ise yine aşağıdaki şeritten yazı parçasını uzatıp kısaltarak ayarlayabilirsiniz..
8-Adım:
Herşeyi yaptıktan sonra sadece kaydetmek kalıyor geriye... Eğer " Share " bölümünde değilseniz yukarıdan tıklayarak bölüme gelin, " Create Video File " seçeneğinden kaydetmek istediğiniz video türünü seçip kaydediniz..(tür olarak wmv 352*288, 30 fps önerilir)