Venedikte Yeme İçme
Venedikte Yeme İçme sayfasında genel olarak şehirdeki yemek kültürü hakkında bilgiler yer alıyor. Venedikte Yeme İçme sayfası boyunca başta şehirde yiyebileceğiniz geleneksel yemeklerin yanında Venedikte Yeme İçme konusundaki tavsiyelerimi bulabilirsiniz.
Venedikte Yeme İçme & Yöresel Yemekler
İtalyan Mutfağı kolay bulunabilen malzemeler, baştan çıkarı aromaları ve enfes lezzetleri ile dünyadaki en lezzetli mutfaklardan biridir.
İtalyanın her bölgesi gibi Venedik de yerel yemek lezzetleri ile bilinmektedir. Bir Venedik gezisi bu gastronomik yerel lezzetleri tatmanıza olanak sağlayabilir. Venedikin konumu nedeniyle yemekleri balık, zeytinyağı, sirke, sarımsak, maydanoz ve bitki ağırlıklıdır. Lagün, balık çeşitliliği ve kalitesi ile bilinse de iç suların balıkları da tariflerde yer almaktadır. Balık ayrıca marine edilerek ya da tuzlanarak daha uzun süre korumalı olarak da tüketilmektedir.
Venedik mutfağını tadabileceğiniz birçok harika restoran bulunmaktadır. Fakat, Venedikteki restoranların İtalyadaki diğer yerlerden daha düşük kalitede yemek servisi yaptıkları düşünülmektedir. Ünlü İtalyan pizzasını tatmak için de Venedikin uygun bir yer olmadığı düşünülmektedir.
Rialto Köprüsü yanında kanal kenarındaki masaları ile birçok restoran bulunmaktadır. Kanal ışıkları altında Venedikte bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Restoranların dışında sizi rahatsız eden garsonlar olsa da bazılarının fiyatları oldukça uygundur.
Yemek fiyatları ağırlığa bağlı olduğunda dikkat ediniz! (etto hg olarak gösterilir ve 100 gramdır.) Bir yemek 400 gram kadar (nerdeyse 1 pound) balık ya da et içerebilir. Bu da gösterilen fiyatın dört kat fazlası içerik anlamına gelmektedir.
Öğlen yemeklerinde para tasarrufu yapabilmek için ayakta yiyebilirsiniz. Venedikliler bu şekilde davranmaktadır. Öğlen yemeğinde Venedikte Venedik tapas, tramezzi, polpette ve assorted antipasti gibi yemek seçeneklerini kolaylıkla bulabilirsiniz.
Sardee in Saor
Sardee in Saor sevilen bir Venedik yemeğidir. Sardalyanın soğan, üzüm ve fıstık ile pişirildiği tatlı ekşi bir tadı olan kulağa garip gelen ama lezzetli bir yemektir.
Risi e bisi
Risi e bisi, ana içeriği pirinç ve bezelye olan bir yemektir. Risotto ile çorba arası bir kıvamdadır. Değişik şekillerde servis edilen bu yemeğin yanında balık, denizanası, fasulye gibi seçeneklerle de sunulabilir.
Pasta e fagioli
Pasta e fagioli olarak da bilinen bir çeşit makarna yemeğidir. Fakat bu tamamen Venedik tarzıdır.
Scampi alla veneziana
Sammpi alla veneziana haşlanan karidesin zeytin yağı ve limon suyu ile sunulduğu bir yemektir.
Caparossoi a scota deo
Caparossoi a scota deo büyük istiridyelerin limon ve biberle pişirilmesi ile yapılan bir yemektir. Oldukça lezzetli ve aranan bir yemek çeşididir.
Risotto ya da Vermicelli al nero di seppia
Risotto ya da diğer adıyla vermicelli uzun, ince erişteden yapılır. Siyah renkte olanı Venedikte oldukça ünlüdür. Farklı malzemelerle hazırlanan risotto deniz ürünleriyle de farklı sebzelerle de sunulmaktadır.
Bigoi in Salsa
Bigoi in Salsa, sardalya ya da ançuez sosu ile hazırlanan spagettidir. Bu yemek, Venedikin İtalya makarna dünyasına hediyesidir.
Scampetti con polenta
Scampetti con polenta kaynatılmış mısır unu ile yapılan küçük karideslerdir.
Carpaccio
Carpaccio, Venedikte Harrys Barda bulunmuş ince dilim etin mayonez, hardal, krema e domates sosu ile servis edildiği yemektir. Orijinal tarifinin yanı sıra farklı malzemelerle de sunulmaktadır.
Fegato alla veneziana
Fegato alla veneziana soğan ile pişirilen bir ciğer yemeğidir.
Bacala mantecato
Bacala mantecato morina balığının maydanoz ve zeytinyağı ile pişirilmesi ile yapılmaktadır. Venedikin en tanınmış yemeklerinden olan Bacala mantecato Baltık Denizinden getirilen balıklarla yapılır.
Fritole venessiane
Fritole venessiane birçok farklı içerikten yapılabilir. Mısır unu ile bal kabağı popüler seçeneklerdir.
Pincia
Pincia, yumurta, şeker ve üzümle yapılan bir çeşit hamur işidir.
Polenta
Polenta kuzey İtalyada ünlüdür ve Venediktete oldukça fazla tüketilir. Eskiden food of the poor fakir yemeği olarak geçse de günümüzde aranan bir yemektir. Krema kıvamındaki bir mısır yemeğidir.
Gnocchi
Gnocchi günümüzde İtalyanın her yerinde hemen her gün hazırlansa da 16. yüzyılla dayanan bu yemek bir zamanlar sadece festival zamanı hazırlanan bir çeşitti. Patates, un ve yumurta ile hazırlanan gnocchi lezzetli bir hamur işi yemeğidir.
Cichetti
Cichetti İspanyol yemeği olan Tapas a benzemektedir. Genelde Venedik barlarında servis edilen bu yemek içki yanında tavsiye edilir.
Asiago Cheese
Asiago Cheese İtalyanın en özel peynir çeşitlerinden biridir ve kökü Venedike dayanır. Günümüzde birçok ülkeye ihraç edilmektedir.
Grappa
Grappa güçlü bir şarap çeşididir. Üzüm kabuğu, çekirdeği ve ezilmiş üzüm kalıntılarından yapılır.
Fritella alla Veneziane
Fritella alla Veneziane, Venedik bölgesinin yerel tatlısı olarak bilinir. Kızartılmış küçük donutlardır ve un, yumurta, şeker ve limondan yapılmaktadır.
Venedikte Yeme İçme sayfasında genel olarak şehirdeki yemek kültürü hakkında bilgiler yer alıyor. Venedikte Yeme İçme sayfası boyunca başta şehirde yiyebileceğiniz geleneksel yemeklerin yanında Venedikte Yeme İçme konusundaki tavsiyelerimi bulabilirsiniz.
Venedikte Yeme İçme & Yöresel Yemekler
İtalyan Mutfağı kolay bulunabilen malzemeler, baştan çıkarı aromaları ve enfes lezzetleri ile dünyadaki en lezzetli mutfaklardan biridir.
İtalyanın her bölgesi gibi Venedik de yerel yemek lezzetleri ile bilinmektedir. Bir Venedik gezisi bu gastronomik yerel lezzetleri tatmanıza olanak sağlayabilir. Venedikin konumu nedeniyle yemekleri balık, zeytinyağı, sirke, sarımsak, maydanoz ve bitki ağırlıklıdır. Lagün, balık çeşitliliği ve kalitesi ile bilinse de iç suların balıkları da tariflerde yer almaktadır. Balık ayrıca marine edilerek ya da tuzlanarak daha uzun süre korumalı olarak da tüketilmektedir.
Venedik mutfağını tadabileceğiniz birçok harika restoran bulunmaktadır. Fakat, Venedikteki restoranların İtalyadaki diğer yerlerden daha düşük kalitede yemek servisi yaptıkları düşünülmektedir. Ünlü İtalyan pizzasını tatmak için de Venedikin uygun bir yer olmadığı düşünülmektedir.
Rialto Köprüsü yanında kanal kenarındaki masaları ile birçok restoran bulunmaktadır. Kanal ışıkları altında Venedikte bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Restoranların dışında sizi rahatsız eden garsonlar olsa da bazılarının fiyatları oldukça uygundur.
Yemek fiyatları ağırlığa bağlı olduğunda dikkat ediniz! (etto hg olarak gösterilir ve 100 gramdır.) Bir yemek 400 gram kadar (nerdeyse 1 pound) balık ya da et içerebilir. Bu da gösterilen fiyatın dört kat fazlası içerik anlamına gelmektedir.
Öğlen yemeklerinde para tasarrufu yapabilmek için ayakta yiyebilirsiniz. Venedikliler bu şekilde davranmaktadır. Öğlen yemeğinde Venedikte Venedik tapas, tramezzi, polpette ve assorted antipasti gibi yemek seçeneklerini kolaylıkla bulabilirsiniz.
Sardee in Saor
Sardee in Saor sevilen bir Venedik yemeğidir. Sardalyanın soğan, üzüm ve fıstık ile pişirildiği tatlı ekşi bir tadı olan kulağa garip gelen ama lezzetli bir yemektir.
Risi e bisi
Risi e bisi, ana içeriği pirinç ve bezelye olan bir yemektir. Risotto ile çorba arası bir kıvamdadır. Değişik şekillerde servis edilen bu yemeğin yanında balık, denizanası, fasulye gibi seçeneklerle de sunulabilir.
Pasta e fagioli
Pasta e fagioli olarak da bilinen bir çeşit makarna yemeğidir. Fakat bu tamamen Venedik tarzıdır.
Scampi alla veneziana
Sammpi alla veneziana haşlanan karidesin zeytin yağı ve limon suyu ile sunulduğu bir yemektir.
Caparossoi a scota deo
Caparossoi a scota deo büyük istiridyelerin limon ve biberle pişirilmesi ile yapılan bir yemektir. Oldukça lezzetli ve aranan bir yemek çeşididir.
Risotto ya da Vermicelli al nero di seppia
Risotto ya da diğer adıyla vermicelli uzun, ince erişteden yapılır. Siyah renkte olanı Venedikte oldukça ünlüdür. Farklı malzemelerle hazırlanan risotto deniz ürünleriyle de farklı sebzelerle de sunulmaktadır.
Bigoi in Salsa
Bigoi in Salsa, sardalya ya da ançuez sosu ile hazırlanan spagettidir. Bu yemek, Venedikin İtalya makarna dünyasına hediyesidir.
Scampetti con polenta
Scampetti con polenta kaynatılmış mısır unu ile yapılan küçük karideslerdir.
Carpaccio
Carpaccio, Venedikte Harrys Barda bulunmuş ince dilim etin mayonez, hardal, krema e domates sosu ile servis edildiği yemektir. Orijinal tarifinin yanı sıra farklı malzemelerle de sunulmaktadır.
Fegato alla veneziana
Fegato alla veneziana soğan ile pişirilen bir ciğer yemeğidir.
Bacala mantecato
Bacala mantecato morina balığının maydanoz ve zeytinyağı ile pişirilmesi ile yapılmaktadır. Venedikin en tanınmış yemeklerinden olan Bacala mantecato Baltık Denizinden getirilen balıklarla yapılır.
Fritole venessiane
Fritole venessiane birçok farklı içerikten yapılabilir. Mısır unu ile bal kabağı popüler seçeneklerdir.
Pincia
Pincia, yumurta, şeker ve üzümle yapılan bir çeşit hamur işidir.
Polenta
Polenta kuzey İtalyada ünlüdür ve Venediktete oldukça fazla tüketilir. Eskiden food of the poor fakir yemeği olarak geçse de günümüzde aranan bir yemektir. Krema kıvamındaki bir mısır yemeğidir.
Gnocchi
Gnocchi günümüzde İtalyanın her yerinde hemen her gün hazırlansa da 16. yüzyılla dayanan bu yemek bir zamanlar sadece festival zamanı hazırlanan bir çeşitti. Patates, un ve yumurta ile hazırlanan gnocchi lezzetli bir hamur işi yemeğidir.
Cichetti
Cichetti İspanyol yemeği olan Tapas a benzemektedir. Genelde Venedik barlarında servis edilen bu yemek içki yanında tavsiye edilir.
Asiago Cheese
Asiago Cheese İtalyanın en özel peynir çeşitlerinden biridir ve kökü Venedike dayanır. Günümüzde birçok ülkeye ihraç edilmektedir.
Grappa
Grappa güçlü bir şarap çeşididir. Üzüm kabuğu, çekirdeği ve ezilmiş üzüm kalıntılarından yapılır.
Fritella alla Veneziane
Fritella alla Veneziane, Venedik bölgesinin yerel tatlısı olarak bilinir. Kızartılmış küçük donutlardır ve un, yumurta, şeker ve limondan yapılmaktadır.