Venedik’te Yeme İçme

Queen2

N.❤
Prenses
Venedik’te Yeme İçme


Venedik’te Yeme İçme sayfasında genel olarak şehirdeki yemek kültürü hakkında bilgiler yer alıyor. Venedik’te Yeme İçme sayfası boyunca başta şehirde yiyebileceğiniz geleneksel yemeklerin yanında Venedik’te Yeme İçme konusundaki tavsiyelerimi bulabilirsiniz.

Venedik’te Yeme İçme & Yöresel Yemekler

İtalyan Mutfağı kolay bulunabilen malzemeler, baştan çıkarı aromaları ve enfes lezzetleri ile dünyadaki en lezzetli mutfaklardan biridir.

İtalya’nın her bölgesi gibi Venedik de yerel yemek lezzetleri ile bilinmektedir. Bir Venedik gezisi bu gastronomik yerel lezzetleri tatmanıza olanak sağlayabilir. Venedik’in konumu nedeniyle yemekleri balık, zeytinyağı, sirke, sarımsak, maydanoz ve bitki ağırlıklıdır. Lagün, balık çeşitliliği ve kalitesi ile bilinse de iç suların balıkları da tariflerde yer almaktadır. Balık ayrıca marine edilerek ya da tuzlanarak daha uzun süre korumalı olarak da tüketilmektedir.

Venedik mutfağını tadabileceğiniz birçok harika restoran bulunmaktadır. Fakat, Venedik’teki restoranların İtalya’daki diğer yerlerden daha düşük kalitede yemek servisi yaptıkları düşünülmektedir. Ünlü İtalyan pizzasını tatmak için de Venedik’in uygun bir yer olmadığı düşünülmektedir.

Rialto Köprüsü yanında kanal kenarındaki masaları ile birçok restoran bulunmaktadır. Kanal ışıkları altında Venedik’te bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Restoranların dışında sizi rahatsız eden garsonlar olsa da bazılarının fiyatları oldukça uygundur.

Yemek fiyatları ağırlığa bağlı olduğunda dikkat ediniz! (“etto” “hg” olarak gösterilir ve 100 gramdır.) Bir yemek 400 gram kadar (nerdeyse 1 pound) balık ya da et içerebilir. Bu da gösterilen fiyatın dört kat fazlası içerik anlamına gelmektedir.

Öğlen yemeklerinde para tasarrufu yapabilmek için ayakta yiyebilirsiniz. Venedikliler bu şekilde davranmaktadır. Öğlen yemeğinde Venedik’te Venedik tapas, tramezzi, polpette ve assorted antipasti gibi yemek seçeneklerini kolaylıkla bulabilirsiniz.

Sardee in Saor

Sardee in Saor sevilen bir Venedik yemeğidir. Sardalyanın soğan, üzüm ve fıstık ile pişirildiği tatlı ekşi bir tadı olan kulağa garip gelen ama lezzetli bir yemektir.

Risi e bisi

Risi e bisi, ana içeriği pirinç ve bezelye olan bir yemektir. Risotto ile çorba arası bir kıvamdadır. Değişik şekillerde servis edilen bu yemeğin yanında balık, denizanası, fasulye gibi seçeneklerle de sunulabilir.

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli olarak da bilinen bir çeşit makarna yemeğidir. Fakat bu tamamen Venedik tarzıdır.

Scampi alla veneziana

Sammpi alla veneziana haşlanan karidesin zeytin yağı ve limon suyu ile sunulduğu bir yemektir.

Caparossoi a scota deo

Caparossoi a scota deo büyük istiridyelerin limon ve biberle pişirilmesi ile yapılan bir yemektir. Oldukça lezzetli ve aranan bir yemek çeşididir.

Risotto ya da Vermicelli al nero di seppia

Risotto ya da diğer adıyla vermicelli uzun, ince erişteden yapılır. Siyah renkte olanı Venedik’te oldukça ünlüdür. Farklı malzemelerle hazırlanan risotto deniz ürünleriyle de farklı sebzelerle de sunulmaktadır.

Bigoi in Salsa

Bigoi in Salsa, sardalya ya da ançuez sosu ile hazırlanan spagettidir. Bu yemek, Venedik’in İtalya makarna dünyasına hediyesidir.

Scampetti con polenta


Scampetti con polenta kaynatılmış mısır unu ile yapılan küçük karideslerdir.

Carpaccio

Carpaccio, Venedik’te Harry’s Bar’da bulunmuş ince dilim etin mayonez, hardal, krema e domates sosu ile servis edildiği yemektir. Orijinal tarifinin yanı sıra farklı malzemelerle de sunulmaktadır.

Fegato alla veneziana

Fegato alla veneziana soğan ile pişirilen bir ciğer yemeğidir.

Bacala mantecato


Bacala mantecato morina balığının maydanoz ve zeytinyağı ile pişirilmesi ile yapılmaktadır. Venedik’in en tanınmış yemeklerinden olan Bacala mantecato Baltık Denizi’nden getirilen balıklarla yapılır.

Fritole venessiane

Fritole venessiane birçok farklı içerikten yapılabilir. Mısır unu ile bal kabağı popüler seçeneklerdir.

Pincia

Pincia, yumurta, şeker ve üzümle yapılan bir çeşit hamur işidir.

Polenta

Polenta kuzey İtalya’da ünlüdür ve Venedikte’te oldukça fazla tüketilir. Eskiden “food of the poor” fakir yemeği olarak geçse de günümüzde aranan bir yemektir. Krema kıvamındaki bir mısır yemeğidir.

Gnocchi

Gnocchi günümüzde İtalya’nın her yerinde hemen her gün hazırlansa da 16. yüzyılla dayanan bu yemek bir zamanlar sadece festival zamanı hazırlanan bir çeşitti. Patates, un ve yumurta ile hazırlanan gnocchi lezzetli bir hamur işi yemeğidir.

Cichetti

Cichetti İspanyol yemeği olan “Tapas” a benzemektedir. Genelde Venedik barlarında servis edilen bu yemek içki yanında tavsiye edilir.

Asiago Cheese

Asiago Cheese İtalya’nın en özel peynir çeşitlerinden biridir ve kökü Venedik’e dayanır. Günümüzde birçok ülkeye ihraç edilmektedir.

Grappa

Grappa güçlü bir şarap çeşididir. Üzüm kabuğu, çekirdeği ve ezilmiş üzüm kalıntılarından yapılır.

Fritella alla Veneziane

Fritella alla Veneziane, Venedik bölgesinin yerel tatlısı olarak bilinir. Kızartılmış küçük donutlardır ve un, yumurta, şeker ve limondan yapılmaktadır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst