Ve Erkek Yemek Yapmayı Öğrendi!

ashli

Bayan Üye
Yemek Yaparken İşinize Çok Yarayacak Öneriler

5.jpg


Farklı Bir Omlet

İki yumurta, iki yemek kaşığı su, iki yemek kaşığı koyu kıvamlı krema ve bir miktar tuz ile karabiberi, köpürene kadar bir çatal yardımıyla çırpın. Sonrasında, orta sıcaklıkta bir yemek kaşığı margarini eritin ve elde ettiğiniz karışımı, üzerine dökün. Bir süre, karışım koyulaşana kadar bekleyin. Daha sonra, yavaşça, tavadaki karışımı karıştırmaya başlayın. Malzeme tamamen katılaştığında ise, servis edin.

Meyveleri Pişirirken

Meyveler çiğ yenildiğinde gayet lezzetlidir ama pişmiş bir meyve de, çoğu zaman, oldukça lezzetli olabiliyor. Bu nedenle, biraz cesur olmanızı ve farklı tatlar denemenizi öneriyoruz. Bu anlamda ilk olarak, tercihinizi, olgun ve sulu meyvelerden yana kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz meyvenin etrafına, erimiş margarin veya Hindistan cevizi sütü sürün. Bu esnada, başka bir kap içerisinde, iki yemek kaşığı şeker ve bir yemek kaşığı tarçından oluşan bir karışım hazırlayın. Sonrasında, tel ızgaranızı yağlayın ve ocağı, orta ısıda tutun. Meyvelerinizi, tarçın ve şeker karışımına bulayıp, ızgaraya yerleştirin. Meyvenin suyu baloncuklar çıkarıncaya ve üzerindeki sosu karamelize olana kadar, pişirmeye devam edin.

Sarımsağı Sotelerken

Soğuk bir tavayı, kısık ateşe yerleştirin ve üzerine, biraz zeytinyağı döküp, sarımsakları ekleyin. Sonrasında, yağın sarımsak ile yoğunlaşmasını sağlamak için; ısıyı yavaş yavaş arttırarak, sarımsaklarınızı soteleyin.

Mısır Pişirirken

Mısırı sadece kaynamış suya atarak haşlamak yerine, her bir mısırın üzerine; bir miktar margarin, tuz ve karabiber ekleyin. Hazırlamış olduğunuz mısırları, pişirme kâğıdı yerleştirdiğiniz tepsiye dizin ve önceden ısıtmış olduğunuz 250 derecelik fırına verin. Mısırlar fırında pişerken, siz de bir yandan; ayrı bir tencerede, bir miktar balı karamelize edin ve fırında iyice gevrekleşmiş olan mısırların üzerine bu sosu ekleyin. Sonuçtan, oldukça memnun kalacaksınız.

Etinizi Baharatlarken

Etlerinizi baharatlarken, baharatlarınızın, öğütülmüş ya da bayat olmamasına dikkat etmelisiniz. Özellikle; tane karabiberin, hardal tohumu ve kişniş ile kullanıldığında inanılmaz bir lezzet kazandığını bilmelisiniz. Aynı şekilde; karanfil, anason ve yenibaharı da bir arada kullanarak, farklı lezzetler yakalayabilirsiniz.

Eti Tuzlama İşlemi

Tuz, etin nemini alır. Bu nedenle, etinizi ya da balığınızı, sotelemeden hemen önce tuzlayın. Eğer çok önceden tuzlarsanız, etin yüzeyi nemli kalır ve bu, et ya da balığınızın dışının kıtır kıtır olmasını engeller. O nedenle, bu tuzlama işlemini, pişirmeden hemen önce yapın.

Sandviç Yaparken

İyi bir sandviç, sandviçin içindeki malzemelerin birbirleriyle aynı oranda olmasını gerektirir. Bu nedenle, her bir malzemeyi aynı oranda kullanmaya dikkat edin. Daha sonra, ekmeğinizi; iyice yağladığınız tel ızgarada, önlü arkalı kızartın ve içine koymak istediğiniz malzemeleri yerleştirmeye başlayın. Eğer marul kullanacaksanız; öncesinde, marulunuzu, mikroplardan arındırmak için sirkeli suda bekletmeyi de unutmayın.

Bıçağı Tutarken

Bıçağın alt kısmını, işaret parmağınızla sıkıca kavrayın ve başparmağınızı, bıçağın etle buluştuğu yerin üst kısmına bastırın. Diğer üç parmağınızı ise, bıçağın sapına dolayın.

kaynak : esquire.com.tr

 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst