Vatikan’da Üçleme İnancını Geçersiz Kılan “İhlas Suresi” Okundu

meridyen2

Kayıtlı Üye
Vatikan’da Üçleme İnancını Geçersiz Kılan “İhlas Suresi” Okundu

islam_dunyasinda_gecen_ay__ilmi_mercek_sayi_78_tr.jpg

Türkiye-Vatikan diplomatik ilişkilerinin 50. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Cancelleria Sarayı’nda gerçekleşen sema ayini İhlâs Sûresi’nin okunmasıyla sona erdi.

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu semazenleri, aralarında kardinallerin, piskoposların ve çeşitli ülkelerin Vatikan nezdindeki diplomatik temsilcilerinin de bulunduğu 400 kişilik davetlinin huzurunda yaptıkları sema ayininin sonunda İhlâs Sûresi’ni okudular.

Sayın Adnan Oktar Vatikan’da İhlas Suresi’nin okunmasının önemini bir röportajında şöyle vurguladı:

“Bu haber şahane. Bak bu nedir? İşte Mehdiyet’in Mesihiyet’in bir damgasıdır aynı zamanda. İhlas Suresi’nde ne deniyor? ‘Allah birdir’ deniyor. ‘Samed’dir, doğurmamıştır ve doğurulmamıştır’. Çok muazzam birşey. Demek ki bunu Vatikan da, Hristiyanlık da artık kabul edecek. Başka açıklaması yok bunun inşaAllah. İhlas Suresi’ni kabul ettiler mi zaten konu bitti demektir. Ondan gerisi gelir artık inşaAllah.” (19 Ekim 2010, Gaziantep Olay TV)

İHLAS SURESİ

Rahman Rahim olan Allah’ın adıyla

1- De ki: O Allah, birdir.

2- Allah, Samed’dir (herşey O’na muhtaçtır, daimdir, hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır).

3- O, doğurmamıştır ve doğurulmamıştır.

4- Ve hiçbir şey O’nun dengi değildir.

Müslüman Olan Papaz Santos: “Rabbim’e, beni İsa Mesih’in gerçek dinine ulaştırması için çok dua ettim ve sonunda İslam’a ulaştım.”

22 yıl papazlık yaptıktan sonra Müslüman olmaya karar veren İsrail Komis Duı Santos, İslam’a girip Hacı İsmail adını aldıktan sonra evinden ayrılmış. Tam 8 ay boyunca Sao Paulo’daki Latin Amerika İslam Merkezi’nin mescidinde kalan Hacı İsmail’in eşi ve çocukları da daha sonra Müslüman olmuşlar.

Brezilyalı eski papazın İslam’a girişi ise son derece ilginç. Hacı İsmail, Müslüman oluşunu şu şekilde anlatıyor: “Bir papaz arkadaşımın kızı Müslüman olmuştu. Arkadaşım benden kızıyla konuşmamı ve onu tekrar Hristiyanlığa döndürmemi istedi. Arkadaşımın kızını ikna etme isteğiyle Müslümanlık hakkında bilgi sahibi olabilmek için toplantılarına katılmaya karar verdim. Sao Paulo’daki Latin Amerika İslam Merkezi’ne gittim. Merkezde Bilal isminde Brezilyalı bir Müslümanla tanıştık. Bilal’den bana İslam’ı anlatmasını istedim. Bilal sohbetimizin sonunda bana ‘Kur’an, İncil ve Tevrat Üzerine Araştırmalar’ isimli bir kitap verdi. Rabbim’e, beni İsa Mesih’in gerçek dinine ulaştırması için dua etmeye başladım. Rabbim dualarımı sonunda kabul etti ve İslam’la ilgili kalbimdeki şüpheleri gidererek bana imanı nasip etti.”
(makale harun yahya)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri